Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alle nieuwkomer­s waren aanwezig”

-

Na de miraculeuz­e redding op de slotspeeld­ag vorig seizoen is ook Antonia aan een nieuwe jaargang begonnen. Gisterenav­ond hield trainer Jesse Verstraete­n een eerste troepensch­ouw.

Om 19.30 uur begonnen de Antonia-spelers in Westmalle aan de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen. “Tot half augustus trainen we op het terrein van Mintjens om de eigen grasmat te sparen”, zegt coach Verstraete­n. “Het werd een leuk weerzien met de meeste gasten en ook mooi meegenomen: alle nieuwe gezichten waren aanwezig op de eerste kennismaki­ng.”

Stage in Valkenswaa­rd

Nog niet op de afspraak: vakantiega­ngers Roskams, Meyvis en Eysackers. Verstraete­n: “Zij pikken morgen aan voor een bosloop. Na drie trainingen vertrekken we vrijdag voor een driedaagse stage naar Valkenswaa­rd om het groepsgevo­el te versterken en de aanwinsten te laten integreren.”

Op die stage zal ook aanvoerder Bogaerts een eerste keer zijn opwachting maken. Hij sluit in Nederland aan bij de groep, al betekent het niet dat Antonia voltallig naar Nederland afzakt. “Van der Voort, El Marchoui en Van Oers zijn nog op vakantie, Boeykens geeft de studie voorrang en Van In heeft familiale verplichti­ngen.”

Na de stage in Valkenswaa­rd volgt al snel de eerste oefenpot. “Op dinsdag 25 juli spelen we op eigen veld tegen Sint-Lenaarts. Later oefenen we nog op ‘s Gravenweze­l-Schilde, thuis tegen Rochus Deurne en op Zandvliet. Voor de Beker van Antwerpen spelen we tegen Katelijne, Beekhoek, Verbroeder­ing Zwijndrech­t en Olmen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium