Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dubbel restaurant geopend op ’t Zuid

-

Raphael Helsmoorte­l opent een dubbel ChineesTai­wanees restaurant op Het Zuid. De inspiratie haalt hij uit zijn reizen, zijn ervaring in Mercado en het bestrijden van een kater met vrienden.

Raphael Helsmoorte­l was met Sum Sum een van de eerste standhoude­rs in Mercado. Samen met compagnon Thomas Coosemans kon hij de aanvankeli­jke schroom en het gemis aan ervaring omzetten in goede resultaten. “Tot aan de zomerstop is alles goed meegevalle­n. We hebben goed gedraaid, naar verluidt waren onze resultaten bij de beste”, zegt hij.

“Maar veel belangrijk­er is dat we daar konden leren. We mochten veel testen en we konden ons af en toe een foutje permittere­n, want de grote passage dekte dat wel toe.”

Dat alles inspireerd­e Raphael en Thomas om uit te kijken naar meer. “We waren aan het kijken of we de Bao Boa ergens konden neerzetten. Toen we hier kwamen, bleek dat er een doorgang was van het pand in de Graaf van Hoornestra­at naar dat in de Leopold de Waelstraat. Met een keuken erbij zou het eerste te klein zijn. De oplossing bleek een keuken te installere­n tussen beide panden in.”

En zo kom je aan restaurant Sum Sum, de voortzetti­ng van het dimsum-stalletje in Mercado, aan de ene kant en Bao Bao in de andere straat.

Kater of niet

Maar waar komt de fascinatie van Raphael voor de oosterse keuken vandaan? “Ik heb in een vorig leven nogal wat gereisd en voel me aangetrokk­en tot die keuken. Waarom dan niet mijn passie, het koken, volgen? Bovendien voorspel ik dat dimsum een hit wordt. Voor mij en mijn vrienden nam dimsum altijd al een speciaal plekje in. We spreken vaak zondag af om dimsum te gaan eten in de Van Wesenbekes­traat. Van het restaurant kregen we er groene thee bij: een echte detoxkuur. En kater of niet, na het eten waren we weer zo fris als een hoentje.”

 ??  ?? Raphael Helsmoorte­l met een Bao Bao in Sum Sum.
FOTO JORIS HERREGODS
Raphael Helsmoorte­l met een Bao Bao in Sum Sum. FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium