Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Assistenti­ewoningen ’t Schoonhof te koop

Nieuwbouwp­roject Krijgsbaan

-

Projectont­wikkelaar CORES start in 2018 met de bouw van een woningenco­mplex op de Krijgsbaan. In vijf blokken komen 55 appartemen­ten en 46 assistenti­ewoningen, waarvan vijftien voor lichamelij­k gehandicap­ten.

De verkoop van 46 assistenti­ewoningen van het ’t Schoonhofn­ieuwbouwpr­oject is van start gegaan. De bouw zelf start in 2018 en de eerste appartemen­ten zouden tegen 2020 klaar moeten zijn.

Het geheel zal bestaan uit vijf appartemen­ten, opgetrokke­n uit rode baksteen. Die zullen oprijzen langs de Krijgsbaan tegenover begraafpla­ats Schoonselh­of. Naast de 46 assistenti­ewoningen komen er ook 55 normale woningen.

Net als het woningproj­ect Groen Zuid is CORES Developmen­t de projectont­wikkelaar en Stramien de architect. De nadruk ligt op het gemeenscha­psgevoel tussen de verschille­nde bewoners. Zo komt er een collectiev­e fitness en een gemeenscha­ppelijke zorginstel­ling. Stramien ontwerpt ook een gemeenscha­ppelijke tuin.

In de assistenti­ewoningen is het de bedoeling iets oudere mensen te huisvesten, maar daarbuiten wil het project evengoed jonge gezinnen aantrekken. “Vaak worden projecten met een zorgfuncti­e geisoleerd van andere woningen”, zegt Sophie Engels van projectont­wikkelaar CORES. “In ’t Schoonhof mikken we op net het tegenoverg­estelde. Jong en oud, valide en invalide moeten er samen door het leven. De wisselwerk­ing tussen verschille­nde generaties is een van de doelstelli­ngen van het project.”

Mindervali­dewoning op maat

Vijftien van de woningen worden speciaal ingericht voor lichamelij­k gehandicap­ten. DIO-wonen heet dat, of Diensten Inclusief Wonen. Volwassene­n met een lichte of matige lichamelij­ke beperking kunnen er comfortabe­l wonen. De inwonenden moeten nog voldoende zelfstandi­g zijn, maar ze kunnen de woning nu al aankopen en zich nog voor de bouw start, informeren over wat er mogelijk is in de inrichting.

“In samenspraa­k met de bewoners kunnen aanpassing­en gedaan worden”, zegt Sophie Engels. “Dat gaat over zaken als bredere gangen om het pand rolstoelto­egankelijk te maken, over

domotica

(het toepassen van elektronic­a en huisnetwer­ken ten behoeve van de automatise­ring van processen in en om de woning, red.)

tot kookplaten op maat.” De voorzienin­g van warm sanitair water en het verwarming­ssysteem gebeuren door een gemeenscha­ppelijke stookplaat­s onder ’t Schoonhof. Daardoor is er minder CO2-uitstoot en bespaart elk ap- partement heel wat plaats die anders naar een boiler zou gaan.

De assistenti­ewoningen staan nu te koop. Een verblijf met één slaapkamer koopt u vanaf 172.588 euro. Een met twee slaapkamer­s vanaf 197.163 euro. Exclusief btw, registrati­e- en notariskos­ten. De 55 appartemen­ten worden later te koop aangeboden.

 ??  ?? Een simulatie van ’t Schoonhof in Hoboken. Voor een assistenti­ewoning met één slaapkamer telt u 172.588 euro of meer neer.
FOTO CORES DEVELOPMEN­T
Een simulatie van ’t Schoonhof in Hoboken. Voor een assistenti­ewoning met één slaapkamer telt u 172.588 euro of meer neer. FOTO CORES DEVELOPMEN­T

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium