Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In België ben ik de pionier van de vrouwelijk­e dj’s”

-

Sahera Chadouli (30) stapte vijftien jaar geleden voor de eerste keer achter de draaitafel. Wat haar een van de eerste vrouwelijk­e dj’s in België maakt, en daar is ze trots op. Komend weekend staat ze op Tomorrowla­nd en dan toont ze geen genade. “Iedereen moet uitgeput van de dansvloer gaan.”

Jongeren die geregeld een stapje gaan zetten in het Antwerpse nachtleven hebben ongetwijfe­ld al gehoord van Lady S. De 30-jarige Sahera Chadouli is geboren en getogen in Antwerpen en zou nergens anders willen wonen. Ze heeft al heel de wereld gezien als dj. Als mensen vragen waar ze vandaan komt, zegt ze steevast “van Tomorrowla­nd”. “Want België kennen de mensen niet. Als je zegt ik ben van het land waar Tomorrowla­nd plaatsvind­t, ben je cool.”

Hoe ben je dj geworden?

Lady S: Muziek zit in mijn familie. Vijftien jaar geleden ben ik begonnen. Mijn papa werkte voor de VRT bij Radio 2 en wat toen nog Radio Donna heette, nu MNM. Mijn broer was toen al dj, hij draaide in allerlei clubs. Mijn oom zat in een Marokkaans­e band.

Mijn broer en ik zijn ook onafscheid­elijk, dus als hij vroeger op zijn kamer ging oefenen, ging ik altijd mee. Ik zag dan hoe hij draaide, maar nooit met de bedoeling van het zelf ook te gaan doen. Ik heb het dan toch eens een keer geprobeerd en dat bleek goed te lukken. Een vriend van mijn broer wilde me boeken voor een feestje. Zo ben ik er dan ingerold. Mensen vonden het ook cool om een jong meisje achter de draaitafel­s te zien. In die tijd waren er bijna geen vrouwelijk­e dj’s. In België ben ik zowat de pionier van de vrouwelijk­e dj’s.

Wat is jouw muziekstij­l?

Ik ben begonnen als pure hiphopdj. Vroeger had je ook niet die fusie van muziekstij­len. Ofwel draaide je hiphop, ofwel house. Ondertusse­n hou ik van verschille­nde muziekstij­len zoals house, uptempomuz­iek en tropical music. Ik probeer die ook te combineren in mijn set, want ik wil voor iedereen iets brengen. Natuurlijk is mijn muziek altijd wel urbangetin­t. Urban en hiphop blijven mijn basis.

Je bent ook wekelijks te horen op MNM. Wat doe je daar juist?

Ik werk er mee aan twee programma’s. Op donderdaga­vond heb ik samen met Brahim en Astrid UrbaNice. Dat is een platform voor lokaal urbantalen­t. Dat kan gaan van rappers tot zangers en zangeresse­n die r&b, hiphop, soul of pop brengen. Op vrijdagavo­nd draai ik één uur een set op de radio om mensen klaar te stomen voor het weekend. In de zomer is dat op vrijdagavo­nd zelfs twee uur. Het eerste uur begin ik heel chill om erin te komen. Het tweede uur is het dan echt wel feesten.

Je staat dit jaar voor de tweede keer op Tomorrowla­nd. Wat mogen de mensen verwachten?

De eerste keer dat ik op Tomorrowla­nd stond, was op de tweede of derde editie. Toen het festival helemaal nog niet zo bekend was. Ik reken dus dit jaar als mijn eerste keer op Tomorrowla­nd sinds het echt groot is geworden. Ik bereid mijn sets voor op festivals ook wel goed voor. Als ik in club moet draaien, is dat anders. Het is veel rustiger, mensen zitten in de

vibe. Op een festival heb je maar één of twee uur en dan wil ik het onderste uit de kan halen. Mijn sets zijn ook heel energiek. Ik wil dat mensen uitgeput zijn na mijn set. Ik ben dat namelijk ook.

Er zijn nu steeds meer vrouwelijk­e dj’s aan het opkomen. Vind je dat een goede zaak?

Ik moedig ze allemaal aan om hun dromen waar te maken, maar ze moeten het wel om de juiste reden doen. Er zijn ook vrouwelijk­e dj’s die het gewoon voor de likes op sociale media doen, die geen achtergron­d in muziek hebben. Ze nemen een mooie foto met wat bloot en ze denken dat ze het gemaakt hebben, terwijl ze niet kunnen draaien. Dat vind ik erg, want zo maken ze ons een beetje belachelij­k.

Wat wil je na een carrière van vijftien jaar nog bereiken?

Ik ben momenteel bezig met het maken van een EP met drie nummers en die wil ik ook uitbrengen. Voor mij is dit de volgende stap in mijn carrière. Zo wil ik mijn eigen stempel op de muziekwere­ld drukken. Ik zal altijd bekendstaa­n als een urban-dj, maar ondertusse­n heb ik wel mijn eigen stijl ontwikkeld.

Ik ga me de komende vijf jaar nog helemaal focussen op het maken van nieuwe muziek en zien hoe ver ik daarin kan geraken. Daarna wordt het misschien wel eens tijd om iets anders te doen. We moeten ook realistisc­h blijven, dit is geen liedje dat blijft duren. Tenzij ik op het niveau van Tiësto of Dimitri Vegas en Like Mike kan komen natuurlijk.

 ??  ?? Lady S tijdens een van haar energieke sets.FOTO RR
Lady S tijdens een van haar energieke sets.FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium