Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Red Lions demonstrer­en tegen ZuidAfrika

-

Het werd een ware demonstrat­iewedstrij­d van de Red Lions gisteren tegen thuisland Zuid-Afrika. De Belgen, nummer vijf van de wereld, wonnen met 9-1 tegen het nummer vijftien van de wereld. Bij de pauze leidden ze met 7-0.

België ging in het hol van de leeuw verschroei­end van start. Voor een vol stadion scoorden Alexander Hendrickx (3’), Nicolas De Kerpel (7’), Thomas Briels (17’ en 25’), Sébastien Dockier (27’), Loïck Luypaert (28’) en Cédric Charlier (29’). Na de pauze namen de troepen van bondscoach Shane Mc Leod wat gas terug. Dockier (33’) dikte de score verder aan tot 8-0, maar dat was het laatste Belgische doelpunt in het derde kwart. Matthew Guise-Brown (35’) bracht de Zuid-Afrikanen tussendoor op het scorebord. In het slotkwart legde Gauthier Boccard (59’) de 9-1-eindstand vast.

En zo zitten de Lions in de kwartfinal­es na drie zeges in vier wedstrijde­n. Als ze morgen de strijd voor de halve finale winnen tegen Nieuw-Zeeland, nummer acht van de wereld, zijn ze rechtstree­ks gekwalific­eerd voor het WK van volgend jaar in India. Enkele we- ken na deze halve finales van de World League wacht de Belgen het EK in Amsterdam (19-27 augustus).

Opmerkelij­k beeld ook gisteren in de Zuid Afrikaanse tribunes: een schare supporters van Zuid-Afrikaanse kinderen die, getooid in Belgische uitrusting en met Belgische vlaggen, voor de Red Lions supporterd­en. Het waren kinderen van het Little Rose Children Center, een kindercent­rum in het arme Soweto dat kan rekenen op de financiële hulp van België, die als wederdiens­t de Lions een hart onder de riem staken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium