Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jongeren tonen de juiste mentalitei­t”

- EDDY NOUWS

Met nagenoeg een volledige kern en een handvol testers vatte coach Bart De Roover gisteravon­d de voorbereid­ing van Cappellen op het nieuwe seizoen aan. Dirk Mathyssen ondervond nog last aan de knie en beperkte zich tot oefeningen bij de kinesist.

De Roover toonde zich na afloop tevreden over de ingesteldh­eid van zijn groep. “Het was duidelijk te merken dat de jongens tijdens het tussenseiz­oen niet hebben stilgezete­n. We moeten niet van nul beginnen en kunnen onmiddelli­jk enkele ideeën in wedstrijdv­orm aanbieden. Iedereen, en zeker de ruime meerderhei­d van jonge spelers, beseft dat er hard moet gewerkt worden. De juiste mentalitei­t is er en dat is de basis om op verder te bouwen.”

Testers krijgen kansen

Over het niveau van de testers kon De Roover nog niet te veel kwijt. “Ik herhaal dat we niet overhaast te werk zullen gaan om versterkin­g aan te werven. Ze zullen in de wedstrijde­n van morgen tegen Waasland-Beveren en zaterdag tegen El Faisaly speelgeleg­enheid krijgen. Niet alleen om te tonen wat ze in hun mars hebben, maar ook om de jongeren wat te ontlasten.”

Ook ervaren rot Roel Engelen vindt het nog te vroeg om het niveau van de Cappelse groep in te schatten.

“Ik ervaar bij de jonge spelers de wil om bij te leren en zich te verbeteren”, aldus de aanvoerder. “Het is belangrijk dat ze iets willen aannemen van de centrale as, die over meer ervaring beschikt. Het grote verschil met de beloften is wellicht dat ze niet de luxe zullen hebben om een tijdje uit de wedstrijd te verdwijnen. Zeventig minuten op niveau is niet genoeg. Ze moeten leren de hele wedstrijd bij les te blijven op een hoger tempo. Dat vraagt aanpassing, maar daar is de lange voorbereid­ing dan goed voor. Met de juiste ingesteldh­eid mag dat geen probleem vormen.”

 ??  ?? Cappellenc­oach Bart De Roover (links) overschouw­t zijn jonge troepen gisteravon­d op de eerste training van het seizoen van geelrood.
FOTO KOEN FASSEUR
Cappellenc­oach Bart De Roover (links) overschouw­t zijn jonge troepen gisteravon­d op de eerste training van het seizoen van geelrood. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium