Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn kans grijpen als ze zich voordoet”

Van vrijdag tot zondag reden de renners van Forte Young CT de Ronde van Oostenrijk voor juniores. Maarten Verheyen won de openingsri­t.

-

“Vorig jaar reed ik die ronde ook al”, vertelt de tweedejaar­s uit Kontich. “Zo kende ik het parcours van de eerste rit. Ik wist dat ik attent voorin moest rijden, omdat de kans vrij groot was dat een groep zou wegrijden. De ploegleidi­ng had ons er ook op gewezen dat we zeker de sterke Nederlande­r Arensman in het oog moesten houden. Toen hij op een helling aanviel, heb ik meteen gereageerd. We kwamen met een tiental renners aan de leiding. Toen ik op een helling op kop reed en omkeek, zag ik dat we nog maar met drie waren. We zijn met zijn drieën naar de streep gereden en hoewel ik bijna ten einde krachten was, kon ik toch de spurt winnen. Mijn eerste zege van het seizoen. Ik ben geen veelwinnaa­r, ik moet de kansen dus grijpen als ze zich voordoen.”

Verheyen startte zaterdag in de leiderstru­i met veel vertrouwen. “Het parcours van de tweede rit was nieuw en dus kon ik niet terugvalle­n op mijn kennis van het jaar voordien. Mijn benen waren goed, maar ook niet super. Bovendien was het koud. Op een bepaald moment scheurde het in de groep en ik was niet mee. Mijn ploegmaats hebben alles in het werk gesteld om me vooraan te brengen. Ik moet ze daarvoor dankbaar zijn. We geraakten tot op enkele tientallen meters en net toen ik de sprong naar voor wou maken, kwam ik door een ongelukkig manoeuvre van een renner voor mij ten val. De ploeg is blijven werken, maar ik geraakte niet meer in de spits en was mijn trui kwijt. Op zondag heb ik mijn inspanning­en wat moeten bekopen. Helemaal op het einde kon ik niet meer mee. Ik eindigde zestiende, maar vooral door die ritzege mag ik van een geslaagde ronde spreken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium