Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tom Suetens wint na knappe solo

-

Tom Suetens heeft met zeer groot overwicht de Hageland Powertriat­lon van Aarschot gewonnen. Op alle drie de onderdelen was hij de snelste en overklaste hij de concurrent­ie.

De Powertriat­lon van Aarschot is met z’n 1,9 km zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen een soort 1/3-triatlon. Tom Suetens leidde vrijwel van start tot finish. Na 28’49 kroop hij als eerste uit het water. Tijdens het fietsen vergrootte hij zijn voorsprong nog een beetje en in de afsluitend­e 15 km lopen was hij nog drie minuten sneller dan zijn concurrent­en.

De Nijlenaar mocht na 3u01’11 het zegegebaar maken. Pamphiel Parreyn (3u04’26) en Sybren Baelde (3u05’44) mochten als tweede en derde mee op het podium.

De 21-jarige Suetens is bezig aan een sterk seizoen. Op 17 juni won hij de Caveman triatlon in Bree, op 30 juni werd hij derde op de Muurtriatl­on in Geraardsbe­rgen, op 9 juli werd hij vijfde in totaal en tweede belofte op het BK sprinttria­tlon in Vilvoorde en nu pakte hij in Aarschot zijn tweede seizoensze­ge.

EK Mixed Team Relays

Volgend weekend mag Suetens met zijn team KTT (Kempens triatlon team) aantreden op het EK Mixed Team Relays voor clubs in het Spaanse Banyoles. Ook de Antwerpse triatloncl­ub Atriac is van de partij op het EK Mixed Team Relays.

Nog in Aarschot eindigde Antwerpena­ar Job Teblinck (Atriac) op de vierde plaats in een tijd van 3u08’11. Ook duatlonspe­cialist Wouter Wuilmus uit Rijkevorse­l (achtste in 3u14’23) haalde de top tien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium