Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fabio Aru

- (bow)

Op de twee vorige aankomsten bergop gaf hij de beste indruk en stak hij ook de boel in brand. Met Alexandre Vinokourov heeft hij een meester-tacticus in steun, die weet hoe je met een coup in de derde week een grote ronde naar je hand kan zetten. Net als Daniel Martin staat hij er in de Alpen wel alleen voor. Eenmaal hij onder vuur komt, zal hij zichzelf moeten redden. Heeft een betere tijdrit dan Bardet en Martin, maar moet in het werk tegen de klok flink onderdoen voor Uran en nog meer voor Froome.

Wat zegt hij zelf?

“Het gevecht om de eindzege ligt volledig open. We krijgen woensdag en donderdag twee belangrijk­e ritten in de Alpen en niemand kan nu al zeggen hoe hij zich zal voelen op cols boven de 2.000 meter. Ik zal niet zeggen dat de eerste twee weken niks voorstelde­n, maar het is nu pas dat het echt telt. De sterksten komen naar boven in de slotweek. Ik verwacht spektakel. Ja, ik wil aanvallen. Als de benen goed zijn, zal ik geen seconde twijfelen. Mijn tactiek? Die bepaal ik tijdens de koers, niet vooraf. Dat het zo dicht bij elkaar staat is nieuw voor Froome, benieuwd hoe hij er zal mee omgaan. De beslissing zal sowieso pas vallen in de tijdrit.”

Wat zegt Jurgen Van den Broeck?

“Hij geeft de laatste dagen een wat vermoeide indruk, maar dat ligt eerder aan zijn stijl. Toen hij in 2015 de Vuelta won, was hij de beste man van de derde week. Van de vijf overgeblev­en kandidaten vind ik hem bergop de sterkste. Hij zal zeker nog proberen om het geel terug te pakken voor de tijdrit. Ik denk ook dat hij in Rodez het geel niet per ongeluk is verloren.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium