Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rigoberto Uran

- (bow)

Een topresulta­at in een tijdrit van meer dan 20 km dateert al van de Vuelta 2014. Maar toen was hij over 36 km wel 1’17” sneller dan Froome. Van de vier rivalen van de Brit moet hij het minste aanvallen. Hoewel ploegmaat

Alberto Bettiol een van dé revelaties is van deze Tour, moet hij in de bergen niet op veel steun rekenen. Toen hij in 2013 en 2014 twee keer tweede werd in de Giro, verloor hij in de derde week tijd op zijn concurrent­en. Beperkt zich bergop tot volgen.

Wat zegt hij zelf?

“Ik heb een supercondi­tie en ik heb het gevoel dat ik steeds beter word in deze Tour. Alles is mogelijk. Ik heb een moeilijke periode achter de rug, maar ben altijd in mijzelf blijven geloven. Ik heb veel tijd doorgebrac­ht in Colombia, met mijn familie, en heb daar ook opnieuw de liefde voor de fiets ontdekt, die was ik een beetje kwijt. Ik heb echt gefocust op deze Tour en had daarom de Giro niet gereden. Ik heb carte blanche gekregen van mijn team, de voorbereid­ing verliep vlekkeloos, waardoor ik nu ongeloofli­jk fris ben. Ik heb al wat ervaring in grote ronden achter de rug, die wil ik nu gebruiken.”

Wat zegt Jurgen Van den Broeck?

“Van de vier tegenstand­ers denk ik dat hij het verst zal geraken. Hij heeft de voorbije twee weken nog geen trap te veel gegeven. Zelfs nog niet aangevalle­n. Uran is iemand die je niet veel ziet, maar er wel altijd bij is. Hij wordt de gevaarlijk­e outsider, die ik als tweede zie eindigen. Hij zal volgen in de bergen om dan in de tijdrit over Aru en Bardet te springen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium