Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chris Froome

- (bow)

Moet in het tijdrijden

geen van de vier concurrent­en vrezen. Met Landa en vooral Nieve en Kwiatkowsk­i beschikt hij over superploeg­maats die hem bij een minder moment over de cols zullen sleuren. Kan profiteren van het spel voor de podiumplaa­tsen. Zonder inzinking wint hij zijn vierde Tour. Zijn derde week is altijd de minste van zijn Tourprogra­mma geweest. Geeft bergop niet die superieure indruk die hij de voorbije twee jaar wel gaf. De hete adem van Mikel Landa in zijn nek, zal ergens ook wel voor mentale onrust zorgen.

Wat zegt hij zelf?

“Met een halve minuut voorsprong vlak voor de tijdrit in Marseille zal ik niet gerust zijn. Het wordt een secondensp­el in deze Tour, maar dat wist ik op voorhand. Dit wordt de grootste uitdaging in mijn carrière, mijn meest zware Tour om binnen te halen. Dat ligt niet aan mijn voorbereid­ing, maar eerder aan het parcours dat we krijgen voorgescho­teld: er zijn weinig aankomsten bergop en weinig kilometers tegen de klok. Ik kan niet één renner aanduiden als mijn grootste rivaal. Aru is telkens goed in de slotweek, net als Bardet. Die heeft ook een goede ploeg achter hem staan. Maar vergeet Uran niet: hij is waarschijn­lijk de sterkste tijdrijder van ons allemaal.”

Wat zegt Jurgen Van den Broeck?

“Ik verbaas mij er over dat veel mensen het spannend vinden. Zelfs al zou Froome twintig seconden achter staan, dan nog blijft hij kandidaat nummer één. Wat mij wel opvalt is dat hij al een paar keer in de miserie is gekomen door materiaalp­ech. Bergop heeft hij het ook moeilijker dan de voorbije jaren. Maar door de sterkte van Team Sky zal er weinig aan te doen zijn.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium