Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dan Martin

- (bow)

Heeft amper ploegmaats, maar heeft veel vrienden in het peloton. Hoge gunningsfa­ctor. Kreeg altijd ruimte bij vorige aanvalspog­ingen. Heeft een verleden in Marseille en dat zal hem een mentale boost geven in de tijdrit. Samen met Bardet is

zijn tijdrit van de favorieten de zwakste. Dat hij amper recht kan stappen na de val in de negende rit, zal hem ondanks prachtig werk van de fysiothera­peuten ook zuur opbreken. Zakte er ook vorig jaar door in de Alpen tijdens de derde Tourweek.

Wat zegt hij zelf?

“Ik amuseer mij gewoon in deze Tour. Ik ben zeer relax en heb eigenaardi­g genoeg geen stress. Alles mag, niets moet. Mijn leven hangt niet af van Tourwinst of niet. De rugpijn wordt steeds minder, ik zal aanvallen als ik kan. De winning mood bij Quick.Step Floors geeft mij ook vleugels. Het wordt een felle strijd. Er zal ook gebluft worden, het zal zaak zijn om koelbloedi­g te blijven. De Tour wordt niet alleen gewonnen met de benen, maar ook met het hoofd. Vorig jaar heb ik ontdekt dat ik kan meestrijde­n voor het podium. Ik ga er gewoon voor, ik zal vechten voor elke seconde. Dat er nog zo veel kandidaten zijn voor de eindwinst hoeft geen nadeel te zijn.”

Wat zegt Jurgen Van den Broeck?

“De man met het grootste aanvallend hart. Maar nu hij zo dicht komt, zullen Team Sky en ook de andere kandidaten zijn aanvallen niet zomaar blijven dulden. Hij heeft al veel aangevalle­n voor wat seconden. De vraag is of hem dat niet zuur zal opbreken in de derde week. Ik ken zijn benen niet, maar nu komt het aan op frisheid. Al die vorige acties zullen nu doorwegen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium