Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Romain Bardet

- (bow)

Heeft met AG2R-La

Mondiale de op een na beste ploeg van deze Tour tot zijn beschikkin­g. Kwam vorig jaar pas helemaal tot wasdom in de derde week. En gaat er vanuit dat nu ook te kunnen. De Alpen zijn zijn geliefkoos­de terrein. Deed extra testen in

Londen en beschikt met de tijdritfie­ts van Factor over beter materiaal dan de voorbije jaren, maar toch is zijn tijdrit nog altijd zijn grote zwakte. Dat het al 32 jaar geleden is dat met Bernard Hinault een Fransman de Tour won, zorgt hoe dan ook voor druk en extra spanning.

Wat zegt hij zelf?

“Ik voel mij beter dan vorig jaar, ik maak jaar na jaar progressie. Ik ben zowel fysiek als mentaal sterker geworden. Dit is een Tour waar het om seconden gaat, je moet geduldig zijn en je momenten goed kiezen. Ik denk nog niet aan de tijdrit zaterdag, ik ben vooral bezig met de ritten door de Alpen. Ik ga ze benaderen zoals twee klassieker­s, ik wil niet te veel rekenen. Ik denk dat de Tour donderdag beslist wordt op de Col d’Izoard. Door de opeenvolgi­ng van cols in die twee ritten en de finish op de top zal die slotcol doorwegen en zullen daar verschille­n opgetekend worden. Voor mij is dat de sleuteleta­ppe van deze Tour.”

Wat zegt Jurgen Van den Broeck?

“Zijn ploeg is na Team Sky de beste ploeg in deze Tour. Al was het zondag van niet beter kunnen dat hij Froome niet meer kon bestoken. Hij zal zeker in de rit naar Serre Chevalier nog proberen om het verschil te maken. Maar ik vrees dat hij nog naast het podium zal vallen. Zijn tijdrit is echt niet goed genoeg.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium