Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als Bardet wint, doe ik financieel een zaak”

-

Belgisch kampioen Oliver Naesen en Jan Bakelants rijden de Tour in Franse loondienst voor AG2R La Mondiale. Elke dag brengen we een snelle babbel met de twee grootste monden van het peloton.

Jan, hoe was de siësta op de rustdag?

“Kort. Een half uurtje. Ik was vergeten mijn gsm in vliegtuigm­odus zetten. Een onverlaat stuurde om 16.00u al een sms.”

Excuses. Toch wat kunnen uitrusten?

“Ik heb ’s ochtends tot half tien kunnen uitslapen. Maar veel rustdag was er niet bij. Ons hotel werd overspoeld door de pers. Ik heb wel duizend keer moeten vertellen dat Romain naast een goeie coureur ook een verstandig­e en leuke jongen is.”

Het was dus geen ramp dat Daphne en Julia er niet bij waren.

“Ik had door al die verplichti­ngen toch amper tijd.”

Hoe voelen de beenspiere­n aan?

“Dik en stram. Maar ik voel mij frisser dan vorig jaar op dit moment. Het zal nodig zijn. Woensdag en donderdag wordt het werken voor Romain. Vrijdag en vandaag zie ik zelf een kans. Ik focus op Matthews. Valt hij aan, dan ga ik mee.”

Geloven jullie nog in de eindzege?

“We moeten realistisc­h zijn. Een plaats op het podium is een absolute must. Maar we zetten vol in op de eindzege. Het maakt ook voor ons financieel een groot verschil. Een eindzege levert 500.000 euro op. Dat bedrag moet je wel nog delen door tien plus verschille­nde belastinge­n en taksen. Maar bij een eindzege ontvang ik een bedrag dat meer dan tien procent is van mijn jaarloon. Motivatie genoeg.”

Zien we Bardet op de criteriums?

“Hij is er niet happig op. Hij wil na de Tour op vakantie en even zonder de fiets. Hij rijdt ook nog de Vuelta. Ik heb ook nog geen idee. Sowieso niet veel. Ik wil ook presteren in de Clasica San Sebastian.”

Heb je eigenlijk al je steak gekregen?

“Zondagavon­d. Een heerlijk stukje Limousin. Ik kan weer even tegen de dagelijkse pasta met kip of vis.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium