Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spannende Tour bezorgt criteriums kopzorgen

- (bow)

Vijf renners die in aanmerking komen voor de Toureindze­ge: spannend voor de wielerlief­hebbers, maar minder leuk voor de organisato­ren van de na-Tourcriter­iums. Die azen uiteraard op de gele trui, maar willen wachten tot er zekerheid is vooraleer contracten af te sluiten. Kwestie van niet de verkeerde vast te leggen. Aalst (maandag 24 juli) praat met Froome, Aru en Bardet, al lijkt die laatste weinig zin te hebben in criteriums. Net als de uit de Tour uitgeslote­n Peter Sagan. Greg Van Avermaet komt al zeker niet, want net die dag wordt zijn dochtertje Fleur twee jaar en hij wil dat met de familie vieren. Wegens het uitblijven van een Belgische ritzege willen de organisato­ren ook nog even wachten om landgenote­n definitief te strikken, al zijn Thomas De Gendt en Oliver Naesen quasi zekerheden. Marcel Kittel liet weten de eerste dag na de Tour te willen rusten.

In Roeselare een dag later hopen ze wel de Duitser te kunnen overhalen, want nog nooit reed een groene trui in Roeselare. Dat kan natuurlijk ook nog Michael Matthews worden. Roeselare wil sowieso een truidrager binnenrijv­en en grijpt al zeker naast bolletjest­rui Warren Barguil: die verkiest een criterium in het Franse Lisieux.

Sint-Niklaas mikt op woensdag 26 juli op thuisrijde­rs Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Ook een trui is welkom, maar geen must. Marcel Kittel rijdt wellicht die dag de Acht van Chaam in Nederland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium