Gazet van Antwerpen Stad en Rand

THOMAS VOECKLER

-

OCHTENDRIT­UEEL

“Op een koersdag sta ik minstens drie keer onder de douche. Als we laat starten, doe ik dat nog eens in de autocar? want je loopt constant te zweten. Ik heb ook zalfjes bij, want ondertusse­n zijn de rimpels er. Parfum is mijn handelsmer­k. Dat neemt een serieuze hap uit mijn budget. Hier heb ik er vier verschille­nde bij. Ik ruik graag goed en wissel af. Soms komen de andere renners me vragen: Hey, welke parfum heb je vandaag nu weer aan?”

AVONDRITUE­EL

“Na de koers was ik me meteen, al was het maar om die zonnecrème weg te werken. Ik gebruik wel aftersun. En dan neem ik nog een douche, want ook de mas- sageolie moet van mijn benen.”

HAAR

W “Toen ik stagiair-prof was, zag ik een oudere prof met lange haren op zijn benen. Ik dacht: Is dat een prof? Hij kan niet eens

zijn benen scheren. Tot de laatste dag moet

je er goed uitzien.”

KLEDIJ

“Ik krijg het ervan als ik iemand met vuile kleren zie. Het is ook uitkijken naar zondagavon­d. Dan is het in Parijs precies een modeshow. Elke renner vindt het leuk zich met kledij te onderschei­den. Zoals zoveel mannen laat ik me op dat vlak leiden door mijn vrouw.”

DE GROOTSTE IJDELTUIT

“Ik kijk naar niemand anders, maar Nicolas Roche is dé fashionist­a.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium