Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Te weinig kwaliteit voor rustig seizoen

- JOCHEN COOREVITS

Een rustig seizoen in de middenmoot. Dat is de wens van Moeskroen en al wie Les Hurlus een warm hart toedraagt. Maar de eerlijkhei­d gebiedt ons te zeggen dat het opnieuw vechten voor het behoud zal worden, allesbehal­ve een makkelijke opdracht.

Als we de huidige spelersker­n onder de loep nemen, stellen we ons ernstige vragen of er wel voldoende kwaliteit aanwezig is om dat doel – een rustig seizoen – überhaupt mogelijk te maken. Zeker omdat Moeskroen met Trezeguet en Diedhiou zijn twee smaakmaker­s van vorig seizoen verloor.

Het bestuur heeft dan wel alles in het werk gesteld om enkele ‘namen’ aan te trekken, en dat lukte ook deels met de komst van ex-Rode Duivel Logan Bailly en Bruno Godeau. Maar ook bij hen zijn vraagteken­s te plaatsen. De eerste werkt momenteel nog individuee­l zijn fysieke achterstan­d weg, de tweede werd eerder al bij Zulte Waregem en Oostende te licht bevonden. Voorts wierf Moeskroen – met geld over de brug komen blijft moeilijk voor de Henegouwer­s – transfervr­ije, relatief onbekende spelers aan en maakten heel wat jonge kerels uit de jeugdoplei­ding Futurospor­t de overstap naar de A-kern. Misschien kunnen die jongens uit de streek in de toekomst wat meer supporters naar Le Canonnier lokken, toch ook een serieus aandachtsp­unt.

Maar er is hoop. In de voorbereid­ing maakte Omar Govea, gehuurd van Porto, meteen een goede indruk. De 21-jarige Mexicaan heeft een goede pass in de voeten. En Selim Amallah, teruggekee­rd na een seizoen bij Tubeke, toonde al dat hij een jaartje rijper is. Bovendien maakt de club zich sterk dat er nog een viertal versterkin­gen zit aan te komen.

De vraag blijft of het voldoende zal zijn om het behoud te verzekeren. Coach Rednic gelooft alvast dat zijn kern sterker is dan die van vorig jaar. Wij twijfelen daaraan, maar wachten de start van het seizoen af. Eén ding is zeker, Moeskroen zal weer moeten bikkelen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium