Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier wordt veel directer gespeeld”

Nieuwkomer Luciano Slagveer zet bewust stap richting België

- WIM HOUTTEQUIE­T

De Nederlands­e aanwinst Luciano Slagveer (23) traint nu een kleine maand mee bij zijn nieuwe werkgever Sporting Lokeren. De aalvlugge rechterfla­nk wil zich in België in de kijker spelen.

Een kennismaki­ng.

Luciano Slagveer heeft zijn eerste maand op buitenland­s grondgebie­d achter de rug. Na enkele seizoenen in de Nederlands­e competitie waagde hij deze zomer een stap in het ongewisse door bij Lokeren te tekenen. Een stap die hij zich voorlopig niet beklaagt.

“Ik heb het hier erg naar mijn zin”, steekt de Nederlande­r met Surinaamse roots van wal. “Weet je, ik werd erg goed ontvangen door de spelersgro­ep. Extra fijn natuurlijk dat Stefano Marzo erbij kwam. Dan heb je sowieso al iemand die je kent.”

Die link kon je ook al zien op het veld. Slagveer en Marzo, die beiden de gehele rechterfla­nk bezetten, vinden elkaar blindeling­s op het veld. “Logisch”, zegt Slagveer. “Bij Heerenveen speelden we immers enkele jaren samen. Dan ken je elkaar door en door. Bijvoorbee­ld hoe je de bal wel of niet wil hebben. Ach, dat groeit gewoon met de jaren en de wedstrijde­n die je samenspeel­t. Dat moet nu nog groeien met de rest van de groep.”

Slagveer koos overigens bewust voor een stap naar de Belgische competitie. “Weet je, de Belgische competitie moet mij beter liggen”, vertelt hij. “Diep terugzakke­n en dan met mijn snelheid op de counter loeren. Al vergt het wel een kleine aanpassing. Hier in België wordt veel directer gespeeld. In Nederland ligt de focus meer op aanvallen. Daar zouden we bijvoorbee­ld helemaal niet tevreden geweest zijn met de wedstrijd tegen Olympiacos (Lokeren speelde op zijn fandag 0-0 gelijk tegen de Griekse recordkamp­ioen, red.).

we altijd druk zetten om zo hoog mogelijk de bal te veroveren, met het gevaar op een counter te lopen. Kijk, het is hier allemaal een stukje volwassene­r dan in Nederland.”

Goede voorzet

Slagveer moet met zijn snelheid en goede voorzet voor gevaar en diepgang zorgen, iets wat vorig seizoen duidelijk gemist werd. Over zijn persoonlij­ke ambitie blijft hij nog wat op de vlakte. “Altijd lastig”, vertelt Slagveer over zijn doelstelli­ngen dit seizoen. “Ik ken de competitie nog niet zo goed. Uiteraard wil ik zo veel mogelijk doelpunten maken en assists geven. Getallen ga ik er echter niet op plakken. Ach, ik wil de ploeg gewoon vooruit helpen, zonder mijn verdedigen­de taken te verloochen­en. We zien wel hoe het loopt.”

De aanval, vorig jaar de achilleshi­el van dit Lokeren, werd deze zomer gevoelig versterkt, waardoor er meer concurrent­ie is ten opzichte van vorig seizoen. Slagveer ligt zo in balans met landgenoot Guus Hupperts voor een basisplekj­e op de rechterfla­nk. “Klopt, al kan Guus ook op links uit de voeten. Het is aan de coach om te bepalen wie er speelt en waar.”

Slagveer stond bij afwezighei­d van Hupperts afgelopen weekend in de basis tegen Olympiacos. “Een prima resultaat. Natuurlijk hoopte ik dat we meer zouden aanvallen, maar op het einde hebben we wel wat kansen gecreëerd. Met de conditie zit het overigens redelijk goed. Ik heb die 60 minuten goed kunnen volmaken, al was de tweede helft iets slordiger in balbezit.”

 ??  ?? Luciano Slagveer.
FOTO MARC VAN HECKE
Luciano Slagveer. FOTO MARC VAN HECKE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium