Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder een scorende spits zal het niet lukken”

Urbain Spaenhoven tevreden met spelersgro­ep die hij ter beschikkin­g krijgt, maar beseft ook dat tiende promotie niet voor het grijpen ligt

- (pvr)

Rupel Boom hervatte gisteren de trainingen. Naast een voltallige Akern bood zich ook een tester aan: de 20jarige centrale verdediger Elias Lampis. Een aangekondi­gde Engelse spits stuurde zijn kat.

Wie Rupel Boom-trainer Urbain Spaenhoven gisteren op training bezig zag, kon vaststelle­n dat de 59-jarige Hobokenaar er nog altijd met volle overgave tegenaan gaat. In zijn trainersca­rrière promoveerd­e Spaenhoven liefst negen keer. Hij ligt er op gebrand in het komende seizoen een tiende promotie op zijn naam te schrijven.

“Laat me toe te zeggen dat ik bijzonder tevreden ben met het spe- lerspotent­ieel dat ik ter beschikkin­g krijg”, benadrukt Spaenhoven.

“90% van de kern van vorig seizoen is gebleven. Bovendien kreeg ik de drie spelers die ik graag aan de kern had toegevoegd: Jamie Meseure (Oosterzone­n), Jordan Kersienne (Spauwen) en Stef De Reys (KV Mechelen).”

“Vertrek Munoz Herrera deed pijn”

“Wat me wel pijn heeft gedaan, is het vertrek van Munoz Herrera. Hij scoorde vorig seizoen liefst 17 keer. Vervang zo’n topper maar. Maar hem in Boom houden, was onmogelijk. Hij is niet te betalen. Rupel Boom is een financieel gezonde club en dat moet zo blijven. We willen niet in hetzelfde vaar- water terechtkom­en als Racing Mechelen, Bornem en Mariekerke.”

“Al realiseer ik me wel dat we zonder het aantrekken van een scorende spits naast de titel en de promotie zullen grijpen. Dean Doncos, een 18-jarige spits uit de jeugd, voegt zich bij de kern. Dean is weliswaar een talentvoll­e en een stevig uit de kluiten gewassen spits, maar hij is nog te groen. Daarom reken ik erop dat het bestuur, in de mate van het mogelijke, nog een inspanning zal doen om een scorende spits te halen.”

Donderdag (om 19.00u op SK Reet) en zondag (om 16.00u op SV Nielse) werkt Rupel Boom al zijn eerste oefenwedst­rijden af.

 ??  ?? Urbain Spaenhoven gaat er meteen vol tegenaan.
FOTO TOM GOYVAERTS
Urbain Spaenhoven gaat er meteen vol tegenaan. FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium