Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spelers lijken fysiek klaar”

Neoeerstep­rovinciale­r Kontich begonnen aan voorbereid­ing

- (fko)

Na leuke opwarmertj­es tegen Antwerp en Lierse is voor Kontich gisteren de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen echt begonnen. De promovendu­s lijkt klaar voor het avontuur in eerste provincial­e.

Kontich bestaat dit jaar 75 jaar. Na de promotie vorig seizoen, werd het jubileum begin deze voorbereid­ing gevierd met mooie galamatche­n tegen Antwerp en Lierse. “Nadien hebben we een weekje rust genomen”, zegt coach Wes De Ceuster. “Maandag hebben de spelers dan profession­ele testen ondergaan, zodat we van iedereen de fysieke paraatheid te weten kwamen. De meeste jongens hielden zich goed aan het opgelegde schema en het resultaat was gemiddeld gezien in orde.”

Traditiege­trouw waren er wel nog enkele afwezigen op de eerste training. De Ceuster: “Vakantiega­ngers Victor Decock en Verheyen pikken later deze week aan. Heylen revalideer­t van een knieoperat­ie en hoopt volgende week te hernemen met joggen. Keusters is een extra bonus. Na ruim een jaar blessurele­ed hervatte hij de looptraini­ng om aan zijn fysiek te werken.”

Morgenavon­d speelt Kontich om 19.30u in Puurs al zijn eerste oefenpot. “We gaan daar met twee ploegen spelen. Na de rust komt er een heel ander elftal tussen de lijnen. We gaan trouwens heel de voorbereid­ing veel experiment­eren. We spelen ook nog vriendscha­ppelijk tegen Ternesse en Aartselaar. In de Beker van Antwerpen spelen we tegen Tisselt, Linda Olen, Bonheiden en Wuustwezel”, aldus De Ceuster.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium