Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We investeren in jonge paarden”

Lander De Bruyn (26) viel tijdens Knokke Hippique op in de rubrieken voor jonge paarden. Hij won de finale, pakte er twee proeven, werd eenmaal tweede en eenmaal derde.

- Lander De Bruyn

Lander De Bruyn kreeg de paardenmic­robe van thuis mee en begon zijn carrière bij de landelijke rijverenig­ing (LRV). Het was een hobby, maar hij kreeg snel de smaak te pakken. Over zijn toekomst hoefde hij niet lang na te denken: hij zou profruiter worden. Na de secundaire school ging hij vijf jaar deeltijds werken en dat combineerd­e hij met een voltijdse job als trainer van jonge paarden. “Het begon allemaal thuis bij mijn ouders. Drie jaar geleden heb ik geïnvestee­rd in een nieuw complex, DB Horses. We investeren in jonge paarden van twee tot vier jaar. Ik leid ze vervolgens op tot ze zeven, acht jaar zijn en op de vooravond staan van de internatio­nale doorbraak. Dan worden ze verkocht.”

De echte topsport ambieert hij niet. “Dat is een moeilijke weg en maar voor weinigen weggelegd. Jong talent scouten, opleiden en beter maken, geeft mij veel voldoening. En het is het meest haalbare voor mij om ervan te leven.”

Lente is zo’n jong paard dat hij ontdekte als vierjarige. Josiane Putters investeerd­e mee in Lente en dat blijkt een goede investerin­g te zijn. Lente won in mei de finale in Lummen en vorig weekend won ze ook nog eens in Knokke. “Voor goede, jonge paarden is er altijd belangstel­ling, al ga ik Lente nog beter maken. Op het einde van de rit worden alle paarden verkocht, maar Lente heeft nog zoveel potentieel dat ik zelf de opleiding ga verderzett­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium