Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Straks op Tomorrowla­nd, nu even toerist

Internatio­nale bezoekers verkennen Antwerpen

-

Voor sommige bezoekers is Tomorrowla­nd al een beetje begonnen. Eergistere­n op de Gentse Feesten, vandaag in Brugge, gisteren in Antwerpen. Zo’n vijftig feestbeest­en, die vijftien verschille­nde nationalit­eiten vertegenwo­ordigen, werden aan het MAS ontvangen met cava en Belgische aardbeien.

b

Verspreid over de twee festivalwe­ekends, hebben 30.000 bezoekers een Global Journey-pakket van Tomorrowla­nd geboekt. Goed voor 236 verschille­nde vluchten vanuit 79 locaties uit de vier windstreke­n. Sommige festivalga­ngers boekten een Discover Europe-trip, anderen ontdekken België alvorens vanaf vrijdag aan dé festivaler­varing van hun leven te beginnen. Het zijn gasten die voor luxe hebben gekozen. Slapen doen ze in hotels, ook tijdens het festival. En daarvoor tellen ze een flinke som neer. “Afhankelij­k vanuit welk land ze moeten overvliege­n, betalen sommigen gemakkelij­k 2.000 euro voor het hele pakket”, zegt een van de begeleidst­ers.

“Maar dat hebben we er voor over”, vertellen Indiërs Tushar (29) en Abhijit (30) enthousias­t. “We hebben hier lang voor gespaard, maar nu al is het dat helemaal waard. In India bestaat er niet zoiets als Tomorrowla­nd, een plek waar je zoveel verschille­nde artiesten aan het werk kan zien. Maar we komen evengoed voor de sfeer en de mensen. We hopen hier veel nieuwe vrienden te maken.”

Nerveus

Dat lijkt alvast te vlotten wanneer de vrolijke Chileen Roberto (26) er bij komt staan. “Ik heb een tijdje in Frankrijk gestudeerd, maar dit is mijn eerste keer in België en dus ook mijn Tomorrowla­nd. Ik ben

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Barak en Ofer, vrienden uit Israël: “Liever een bed dan een tent.”
Barak en Ofer, vrienden uit Israël: “Liever een bed dan een tent.”
 ??  ?? De Chileen Roberto, geflankeer­d door Tushar en Abhijit uit India: “Ik ben best nerveus.”
De Chileen Roberto, geflankeer­d door Tushar en Abhijit uit India: “Ik ben best nerveus.”
 ??  ?? Leopoldo en Kerri uit Mexico: van Tomorrowwo­rld naar Tomorrowla­nd.
Leopoldo en Kerri uit Mexico: van Tomorrowwo­rld naar Tomorrowla­nd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium