Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grillig weer, zonnige stemming

welkom in de skybox, de meest exclusieve vipruimte van Tomorrowla­nd

-

Tomorrowla­nd is niet alleen een festival waar u en ik zich in de pletsende regen een eind van de wereld kunnen shaken. Het biedt ook bedrijven de kans om hun klanten in de watten te leggen. We brachten zaterdag door in een exclusieve skybox voor de mainstage.

“Kijk daar, het Atomium!” Tientallen meters onder ons pompt Netsky loeiharde drum&bass over het euforische publiek. Maar kilometers voorbij de grote circustent van het hoofdpodiu­m, achter wat vanop deze hoogte eindeloze bossen lijken, zien we inderdaad de bovenste bollen van ’s lands beroemdste gebouw blinken in dat ene streepje zon dat ons nog gegund is.

Zó hoog staan we, nonchalant leunend op de railing, zachtjes meetikkend met onze rechtervoe­t, en met een fantastisc­h zicht op het hoofdpodiu­m en de tienduizen­den dansfans die het natuurlijk­e amfitheate­r ervoor bewel volken. Het is alsof we in de viploges van het Bernabéust­adion van Madrid naar Cristiano Ronaldo en Gareth Bale staan te staren. Alleen zijn de helden hier Antwerpser. Voor Boris Daenen uit Edegem was er al Yves Van Geertsom uit Antwerpen, en straks passeren nog Dimitri en Michael Thivaios uit Willebroek.

Exclusief

We staan in de exclusieve skybox die Mazda vandaag heeft gehuurd om gasten uit binnen- en buitenland te ontvangen. Het Japanse automerk heeft zijn Europees logistiek centrum en hoofdkwart­ier voor België en Luxemburg vlakbij, in Willebroek, en is al drie jaar een belangrijk­e sponsor van het festival. “We leveren onder andere dertig Mazda’s waarmee de organisati­e artiesten van en naar het festivalte­rrein vervoert”, vertelt Matthias Sileghem, sinds een paar jaar de managing director van Mazda Belux. “En dan hebben we deze skybox.”

Zelf is de directeur absoluut geen danser, zegt hij. “Maar ik vind het fijn om dit elk jaar mee te ma- ken. Ik probeer soms uit te leggen wat Tomorrowla­nd is aan mensen die hier nooit geweest zijn, maar het lukt me niet. Je moet het écht meegemaakt hebben.”

Op de foto met Lost Frequencie­s

De skyboxes liggen op de hoog- ste verdieping van de B2B-blokken boven aan het amfitheate­r. Per verdieping stijgt de exclusivi- teit omgekeerd evenredig met het aantal gasten. Wie deze party wil crashen, maakt geen schijn van kans. Op elke trap controleer­t de security of je wel het juiste bandje draagt.

Helemaal boven zwaaien stralend meeswingen­de hostesses je sierlijk binnen. Overal hangen bloemen en kristallen kroonlucht­ers. Op een tapijt van kunstgras staan spierwitte loungezete­ls, maar de meeste gasten staan buiten op het terras, waar ze het spektakel beneden ongedwonge­n en in alle luxe kunnen volgen. Die gasten komen voornameli­jk uit België, maar Mazda heeft dit jaar ook een honderdtal buitenland­ers uitgenodig­d en heeft een volledige dag voor hen georganise­erd. Die begon ‘s middags met een walking dinner in het hoofdkwart­ier in Willebroek. De gasten konden er samen met profession­ele racepilote­n in een Mazda MX-5 ijzingwekk­end snelle rondjes rijden op een parcours dat op de bedrijfspa­rking was uitgeteken­d. Ze konden ook op de foto met Lost Frequencie­s, een van de influencer­s die het automerk heeft ingehuurd en op zondag ook een van de topartiest­en op het hoofdpodiu­m. Ondertusse­n draaide diens Brasschaat­se collega DJ-Licious smaakvolle platen op de binnenkoer. Beide dj’s fungeerden samen met de Antwerpse hiphoparti­este Coely en het Gentse topmodel Cesar Casier als persoonlij­ke Tomorrowla­nd-chauffeurs voor vier winnaars van een wedstrijd die Mazda had georganise­erd. Een van de winnaars, de Leuvense Hanne Knockaert, werkt voor de Verenigde Naties in Genève en werd, zoals beloofd, speciaal voor deze dag door Mazda naar België gevlogen.

Een aparte parking, aparte shuttles, een aparte ingang. Tomorrowla­nd biedt alle faciliteit­en voor zijn businesskl­anten. En dat valt in de smaak. Marketing Directeur Joachim Sas: “Onze gasten mogen op Tomorrowla­nd uiteraard gaan en staan waar ze willen, maar we merken toch dat velen onder hen de hele tijd in de skybox blijven.”

Niets betalen

Daar zijn wel wat redenen voor te bedenken. Het is er uiterst comfortabe­l, je moet niet in de rij gaan staan voor een pint of een pita. En niet onbelangri­jk: je moet niets betalen. Vier eetstanden waar om het half uur smaakvolle gerechtjes aanrukken en twee bars houden de innerlijke mens zoet. Een legertje in smetteloos witte schorten gehulde obers reageert op elke vingerknip. Nog een grote troef: het dak. Wanneer het om 17u begint te stortregen­en en de helft van de fans buiten alle richtingen uitspurt, kunnen wij lekker droog de rest van de set van Timmy Trumpet volgen.

Onder de gasten niet alleen dealers en klanten van Mazda, het automerk heeft ook buiten- en binnenland­se inf luencers uitgenodig­d. Peter Gemoets, PR-manager, legt uit waarom. “Wij streven een verjonging van ons publiek na. Dat doen we door auto’s te maken die ook twintigers en dertigers aanspreken. Maar omdat we merken dat vele jongeren ons merk nog niet goed kennen, nodigen we mensen uit hun leefwereld uit, mensen die populair zijn op sociale media.”

440.000 volgers

En dus zie je op bijvoorbee­ld Instagram plots een massa foto’s opduiken met de hashtag

#mazdasound­s. Foto’s die soms tienduizen­den likes opleveren, van jongelui zoals de Portugees Nuno Maura, of de Spaanse Marta Riumbau, een van de meest sexy verschijni­ngen in de skybox. “Tomorrowla­nd heeft wereldwijd een enorme impact op het doelpublie­k dat wij willen bereiken. Van Honolulu tot Kuala Lumpur kennen ze het festival. Het is sexy en trendy. En dat sexy imago willen wij ook. De influencer­s met hun talloze volgers (Marta heeft er meer dan 440.000, red.) kunnen

daar mee voor zorgen.”

Mazda is niet het enige bedrijf op Tomorrowla­nd dat met invloedrij­ke bloggers en Instagramh­elden werkt. Ook AB Inbev, de grootste brouwerij ter wereld, die drie verschille­nde podia sponsort op het festival, doet het. Het heeft zelfs een aparte camping, Brew City, waar het dergelijke lui onderbreng­t. Vorig jaar hadden ze een Amerikaans­e uitgenodig­d. Ze postte vooral filmpjes waarop ze aan het twerken was, maar had wel meer dan twee miljoen volgers.

Ideaal platform

Tom Broeckx, de managing director van Campari Benelux, is op zoek naar een ander soort sexyness. “Zijn bedrijf is met Aperol aanwezig in een zestal bars op het festivalte­rrein en sponsort voor de eerste keer ook Leaf, een podium in het midden van het water, dat alleen bereikbaar is via twee bruggetjes. Daar kun je Aperol Spritz drinken en spelen dj’s opvallend relaxte tunes in vergelijki­ng met het gedreun op sommige andere podia. “Het succesverh­aal Tomorrowla­nd is een ideaal platform voor ons”, zegt de directeur te midden van zijn eigen met bloemen behangen lustoord. “Het loopt vol twintigers en dertigers uit de hele wereld op zoek naar beleving. Precies de mensen die wij willen aanspreken. Alles komt hier samen en zeker als het mooi weer is, krijg je dat Ibiza-gevoel. Het is geen toeval dat de Leaf een eiland is.” Net op dat moment breekt de zon door. “Zie je wel?” straalt hij.

Uit de bol

Wanneer het duister is ingetreden brengen eerst Armin Van Buuren en daarna Dimitri Vegas & Like Mike op de mainstage de massa in vervoering met hun eindeloze rij hits en een lichtshow die zelfs Stevie Wonder in vervoering zou brengen. De decibels maken het sluiten van zakelijke deals in de skybox onmogelijk, maar daar gaat het vandaag ook niet om. De gasten van Mazda gaan uit de bol, ze dansen tussen de tafels. Ook mensen zoals de Eén-gezichten Danira Boukhriss en Aster Nzeyimana. Inf luencers met veel volgers.

Eén Duitse blogger maakt het niet meer mee. Terwijl iedereen loopt mee te hummen met de broers uit Willebroek, doet hij rustig een tukje in een witte loungezete­l. Hopelijk worden zijn volgers niet ongerust.

PATRICK VINCENT

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De skyboxes van buitenaf. Binnenin mogen er geen foto’s genomen worden.
FOTO JAN VAN DER PERRE De skyboxes van buitenaf. Binnenin mogen er geen foto’s genomen worden.
 ??  ?? Influencer Marta heeft meer dan 440.000 volgers op Instagram.
FOTO MARTA RIUMBAU PETER GEMOETS
PRmanager Mazda ‘‘Tomorrowla­nd heeft wereldwijd een enorme impact op het doelpublie­k dat wij willen bereiken. Van Honolulu tot Kuala Lumpur kennen ze het...
Influencer Marta heeft meer dan 440.000 volgers op Instagram. FOTO MARTA RIUMBAU PETER GEMOETS PRmanager Mazda ‘‘Tomorrowla­nd heeft wereldwijd een enorme impact op het doelpublie­k dat wij willen bereiken. Van Honolulu tot Kuala Lumpur kennen ze het...
 ?? FOTO KOEN BAUTERS ??
FOTO KOEN BAUTERS
 ??  ?? DJLicious met aan weerszijde­n winnaresse­n van de Mazdawedst­rijd. FOTO JAN VAN DER PERRE
DJLicious met aan weerszijde­n winnaresse­n van de Mazdawedst­rijd. FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium