Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Derde keer, goede keer voor festival Borgerwood op Spoor Oost

Borgerwood

- JOERI NAANAI www.borgerwood.be

Borgerhout­s rockfestiv­al weet na twee mindere edities 2.500 bezoekers te lokken

Ondanks het wisselvall­ige weer kwamen afgelopen zaterdag toch zo’n 2.500 rockliefhe­bbers opdagen voor de derde editie van het muziekfest­ival Borgerwood op de terreinen van Spoor Oost. Tegen de avond begon het te regenen, maar dat lieten de festivalga­ngers niet aan hun hart komen. Dankzij de geslaagde optredens van rockbands zoals Millionair­e bleef de sfeer uitstekend.

b

De weergoden zijn Borgerwood niet goed gezind. Twee jaar geleden werd de eerste editie afgeblazen na stormschad­e aan het podium en bleven de organisato­ren zitten met een financiële kater. Vorig jaar kwamen 1.500 toeschouwe­rs opdagen, maar stond het festivalte­rrein blank na een onweer met hevige regen. En ook afgelopen zaterdag zat het weer niet echt mee. Toch zagen wij vooral tevreden gezichten.

Relaxed

Anneloes, een 28-jarige advocate uit Berchem, is met twee vriendinne­n naar Borgerwood gekomen voor de gezellige sfeer. “In tegenstell­ing tot grote massafesti­vals zoals Rock Werchter, is Borgerwood kleinschal­ig genoeg om op een ontspannen manier te genieten van de muziek”, zegt Anneloes. “Ook fijn dat hier vooral 25-plussers rondlopen. Wel jammer dat er te weinig plekken zijn om te schuilen voor de regen.” Volgens Liesbeth, een 27-jarige architecte uit Berchem, had het terrein ook wat meer versierd mogen zijn.

Patricia, een 30-jarige marketeer uit Antwerpen, prijst de gevarieerd­e waaier van eetkraampj­es: “We hebben Vietnamese loempia’s gegeten. Er zijn hier ook noodles, pizza, pita, gegrilde hamburgers, kibbeling, verse garnaalkro­ketjes en vegetarisc­he hapjes. Dat is eens iets anders dan het typische pak friet.”

Uw verslaggev­er proefde alvast

de Bombay Bad Boy (8 euro): een gegrilde lamsburger van het Indiase eetkraampj­e Mission Masala, met pittig gekruid vlees, frisse koolsla en verse koriander. Mmmm, lekker!

Ter hoogte van het podium komen we twee ‘bad boys’ tegen: Alain (47) en zijn kameraad Johnny (62). “We hebben net het optreden van Equal Idiots gezien”, glimlacht Johnny, een gepensione­erde arbeider uit Deurne. “Stevige Kempense punkrock die me deed denken aan de punkbands uit mijn jeugd, zoals PiL en The Clash.”

Alain, een onderhouds­technicus uit Vremde, kijkt ook uit naar het optreden van hoofdact Millionair­e. Dat zullen we nog vaker horen, want de Borgerhout­se rockgroep speelt hier een thuismatch en blijkt erg in trek bij de festivalga­ngers. Ook de andere rockgroepe­n vallen in de smaak van het overwegend blanke publiek.

Dat er amper allochtone muzieklief­hebbers kwamen opdagen, ligt volgens de 29-jarige Solange uit Borgerhout en haar Brusselse vriend Peter (42) onder meer aan de affiche: “Borgerwood ligt in het hart van een multicultu­rele wijk, maar met goeddeels blanke rock beperk je de doelgroep.”

Solange en Peter juichen het alvast toe dat de dj-crew Bo$$ hier ook hiphop en R&B draait. Hun vriendin Tine (38) uit Borgerhout vindt het vreemd dat er op Borgerwood wel bier maar geen wijn geschonken wordt. “Ach, dit is een tof festival op een fijne locatie”, besluit ze. “Weer of geen weer, we bouwen hier een feestje.” Dat is ook de mening van de organisato­ren, die dankzij deze geslaagde editie volgend jaar wellicht doorgaan met Borgerwood.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ?? FOTO'S JORIS HERREGODS ?? Zo’n 2.500 bezoekers wisten het festival te smaken.
FOTO'S JORIS HERREGODS Zo’n 2.500 bezoekers wisten het festival te smaken.
 ??  ??
 ??  ?? Patricia (links), Anneloes (midden) en Liesbeth genoten van de gemoedelij­ke sfeer.
Patricia (links), Anneloes (midden) en Liesbeth genoten van de gemoedelij­ke sfeer.
 ??  ?? ... zeker als de zon ook af en toe komt piepen.
... zeker als de zon ook af en toe komt piepen.
 ??  ?? Een beetje regen kan geen kwaad...
Een beetje regen kan geen kwaad...
 ??  ?? Solange en Peter kwamen ook voor de dj’s.
Solange en Peter kwamen ook voor de dj’s.
 ??  ?? Alain (links) en Johnny houden van stevige punkrock.
Alain (links) en Johnny houden van stevige punkrock.
 ??  ?? Tine: “Dit is een tof festival op een fijne locatie.”
Tine: “Dit is een tof festival op een fijne locatie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium