Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste weekend blijft gespaard van grote incidenten

-

b Exacte cijfers over het aantal incidenten zijn er nog niet. Toch lijkt het erop dat het eerste Tomorrowla­ndweekend van 2017 rustig verliep. Een festivalga­nger werd zaterdagav­ond gereanimee­rd nadat hij onwel geworden was. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht.

b Tijdens het weekend werden minstens twaalf (het aantal kan afgelopen nacht nog opgelopen zijn) illegale taxichauff­eurs onderschep­t door de politie. Hun taxi’s werden in beslag genomen tot 31 juli, na het einde van het tweede festivalwe­ekend.

b De politie had het rustig. “Wij hebben slechts achttien bestuurlij­ke aanhouding­en verricht, niet veel voor een festival met zeventigdu­izend mensen, tweehonder­d nationalit­eiten en drank”, zegt Peter De Waele, woordvoerd­er van de federale politie. “Het ging vooral om gevallen van openbare dronkensch­ap en mensen die via de hekken het terrein wilde opklimmen.” Een bestuurlij­ke aanhouding kan een tot twaalf uur duren. Een van die bestuurlij­k aangehoude­nen was de

b op voorhand geweigerde Cain Ransbottyn (39). Hij probeerde toch binnen te geraken, met een bandje. De security kon hem snel onderschep­pen. “Wat volgde, was buiten proportie”, zegt hij. “De politie heeft me twaalf uur lang administra­tief aangehoude­n. Zonder geldige uitleg, zonder verhoor, zonder dat ik mijn advocaat mocht raadplegen, terwijl mensen die met cocaïne betrapt werden er met een boete vanaf kwamen. Ik overweeg een klacht.” De organisati­e zegt dat ze Ransbottyn niet anders hebben behandeld dan andere indringers. (sare, cka, lydh)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium