Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onduidelij­kheid over site Cinema Forum

-

Er is nog altijd geen bouwvergun­ning voor de site waar zich vroeger Cinema Forum bevond, in de Brederodes­traat op het Zuid. Het stadsbestu­ur is verdeeld over de vraag of de beschermde gevel moet blijven.

Er komt een nieuw openbaar onderzoek, het vierde al in het dossier. Dat komt omdat er in het verleden een aantal proceduref­outen werd gemaakt. Ook de beschermde gevel zorgt voor politieke discussies.

Het is de bedoeling dat de twee gebouwen in de Brederodes­traat gesloopt worden. Ze moeten plaatsmake­n voor 69 nieuwe appartemen­ten en twee winkels.

Er was lang discussie over de beschermde voorgevel van het gebouw. Die staat op de erfgoedinv­entaris. Meteen toen het dossier werd opgesteld, wilde schepen van Ruimtelijk­e Ordening Rob Van de Velde (N-VA) ook de gevel laten slopen. Die heeft volgens hem geen waarde meer en zou in slechte staat zijn. Uiteindeli­jk gaf de dienst erfgoed groen licht om ook de gevel te slopen.

Na dit fiat volgde nog een aantal proceduref­outen, waardoor het dossier maar niet van de grond komt. Nu ook het schepencol­lege verdeeld is over de toekomst van de gevel, rest de architect weinig anders dan een nieuwe bouwvergun­ning aan te vragen bij de stad Antwerpen. Er kan ook beroep worden aangeteken­d bij de provincie. Wat er gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De gevel van Cinema Forum blijft onderwerp van een felle discussie.
FOTO JAN VAN DER PERRE De gevel van Cinema Forum blijft onderwerp van een felle discussie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium