Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dequevy redt de meubelen

Invaller profiteert nadat SintTruide­n ploeg vertimmert

- STIJN DRUANT

Antwerp bleef na de laatste oefenwedst­rijd van deze voorbereid­ing op een 11gelijksp­el steken op bezoek bij SintTruide­n. De Great Old stond nog steeds niet zoals coach Laszlo Bölöni het zou willen en kwam op achterstan­d. De ingevallen Dequevy kon alsnog de gelijkmake­r scoren.

Sint-Truiden kwam op voorsprong via Gueye. Nadat de thuisploeg heel wat wissels had doorgevoer­d, kwam Antwerp wat beter in zijn spel. De ingevallen Dequevy – vooraf niet helemaal fit – kon nog gelijk maken. Bolat bleef de hele wedstrijd onder de lat bij Antwerp en de Turk kweet zich bij momenten goed van zijn taak. Geen twijfel dus dat de voormalige keeper van Standard vrijdag start tijdens de competitie­opener tegen Anderlecht. Concurrent­en Kudimbana en Debaty kwamen niet verder dan de tribune en Jezina was de doublure van Bolat. Op stage in Nederland was dat nog Debaty. Kudimbana vertrekt haast zeker, dus het wordt bikkelen tussen Jezina en Debaty voor een plek op de bank.

Het blijft ook wachten op de revalidere­nde Dierckx (voet en enkel), die het ook op Stayen bij wat loopwerk langs de zijlijn hield. Ook Biset (hamstring) bleef nog aan de kant.

Geen Colpaert

Van de Senegalees Sall, al twee weken aangekondi­gd, was in Haspengouw nog steeds geen sprake. Jaadi werd weer de diepste man voor Bölöni. Of de ex-aanval- ler van onder meer KV Mechelen ook vrijdag start, blijft de vraag. Batubinsik­a speelde de hele wedstrijd, terwijl Randriambo­lolona, die andere nieuweling, slechts een kwartiertj­e kreeg. Colpaert kwam zelfs helemaal niet in actie. Zijn exit lijkt steeds dichterbij te komen.

Gisteren had de groep vrij. Vandaag staan er opnieuw twee trainingen op het programma, al is het best mogelijk dat Bölöni – niet voor het eerst – plots wijziginge­n aanbrengt.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Faroun in duel met De Norre.
FOTO DICK DEMEY Faroun in duel met De Norre.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium