Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwaar geïnvestee­rd

- DAVID VAN DEN BROECK

Het motto van KV Mechelen de voorbije maanden: durven investeren. Het stadion is nog altijd in constructi­e – nu wordt een hoek dichtgemaa­kt, later wil de club nog een nieuwe hoofdtribu­ne zetten – maar toch stopte de club ook veel geld in het sportieve. Voor El Messaoudi, Kolovos en recordaank­oop Schoofs werd meer dan 2 miljoen euro betaald – naar Mechelse normen is dat ongezien.

Nu moet dat renderen. Malinwa is de enige club die élk jaar in Play-off 2 zat. Een teken van stabilitei­t, maar bestuur, staf, spelers en fans dromen van meer. Vorig seizoen loodste Yannick Ferrera zijn ploeg ei zo na naar een Play-off 1 en een huzarenstu­k. Lukt het nu dan helemaal? Onmogelijk te zeggen, want KV is zoals steeds mede afhankelij­k van de topclubs.

Maar er staat wel iets. Een goeie doelman, met Coosemans. Ervoor een defensie die vorig seizoen in de helft van de matchen de nul hield en redelijk onge- wijzigd is. Behalve linksachte­r Bjelica, die absoluut weg wil en niet meer meedoet. Het middenveld is versterkt. Vanlerberg­he ging, Schoofs kwam, Rits bleef. En voorin ruilde Ferrera de grillen (maar ook flitsen) van Nicolas Verdier in voor verschille­nde types: de stijlvolle Pedersen, de vinnige Bandé en knokker Drazic, die al een goeie indruk maakte.

Toch heerst er wat twijfel. Op sterkhoude­r Kolovos is het wachten tot pakweg november. Ook Kawaya, die voor meer snelheid en acties moet zorgen, is nog niet klaar. Pedersen had nu al last van enkele kwaaltjes. En ook rechtsacht­er Rherras heeft tijd nodig om in topvorm te raken. Intrinsiek is KV versterkt, maar het is uitkijken hoe fit iedereen blijft.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium