Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het is van moeten voor Sa Pinto

- BOB FAESEN

Na twee troosteloz­e seizoenen is het van moeten in Luik. Een derde keer Play-off 2 is onaanvaard­baar voor Standard en zijn supporters. Voorzitter Bruno Venanzi beseft dat maar al te goed en haalde met Sébastien Pocognoli, PaulJosé Mpoku en Guillermo Ochoa

crowd pleasers binnen. Gevestigde namen, die de ploeg van extra kwaliteit en persoonlij­kheid moeten voorzien. Vooral aan dat laatste werd de neerwaarts­e spiraal van de voorbije jaren geweten.

Het aankoopbel­eid is een stijlbreuk met dat van de vorige mercato’s. In januari mikte TD Olivier Renard bijvoorbee­ld op jong geweld uit Oost-Europa. Tegelijk kun je je afvragen of deze zomer de prioriteit lag bij de posities waar Standard zich versterkte. Een goede Mpoku kan een van de smaakmaker­s van de competitie worden, maar met Edmilson, Ndongala en Raman was Standard goed gewapend op die positie. Hetzelfde gold voor de linksachte­r. Daardoor is de kern niet volledig in evenwicht. Met name centraal op het middenveld is de spoeling dun, aangezien de Nigeriaan Uche Agbo daar de enige versterkin­g is. Dan is er nog de onzekerhei­d over sterkhoude­rs Ishak Belfodil en Orlando Sa. Trainer Ricardo Sa Pinto waarschuwd­e al meermaals voor afleidinge­n door transferpe­rikelen. Iets waar met name Belfodil in de voorbereid­ing mee worstelde. Voorlopig slaagt Sa Pinto er wel in om een nieuwe dynamiek in Luik te installere­n. Het is voor hem zaak om de eerste vijf speeldagen van de competitie goed door te komen. Met wedstrijde­n tegen onder meer KV Mechelen (uit), Genk (thuis), en Club Brugge (uit) kennen de Rouches een pittige start. En al meermaals is gebleken dat in Luik het tij snel kan keren.

 ?? FOTO BELGA ?? Coach Ricardo Sa Pinto
FOTO BELGA Coach Ricardo Sa Pinto

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium