Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Red Dragons zeker van WK

-

De Belgische mannen hebben zich verzekerd van het felbegeerd­e WKticket. In hun laatste WKkwalific­atiewedstr­ijd tegen Estland in Kortrijk hadden de Belgen voldoende aan drie sets, waarvan twee gewonnen sets, om de groepswins­t en het bijbehoren­de ticket voor het WK te kunnen claimen. De wedstrijd eindigde uiteindeli­jk op 31.

Na vier opeenvolge­nde zeges zonder ook maar één set tegen, ook zaterdag tegen Duitsland, hadden de Belgen op het WK-kwalificat­ietornooi in Kortrijk in hun laatste match tegen Estland nog twee sets of een puntje nodig om zich te verzekeren van een ticket voor het WK van volgend jaar in Italië en Bulgarije. De sterke Esten gaven de thuisploeg echter niks cadeau. Integendee­l, in de eerste set kreunden de Red Dragons onder het bezoekende opslaggewe­ld en strandde België geregeld op het sterke Estse blok. Na 10-16 en 15-21 naderden de Belgen wel nog tot 21-22 via een service van de ingekomen Van Walle, maar de Estse uitblinker in die eerste set, Venno, kon afronden.

Geen paniek echter bij de Belgen, die dankzij een betere receptie de match in handen namen vanaf de tweede beurt. De Esten misten te veel opslagen en na 11-11 sloegen de Red Dragons vlot de 16-13 en beslissend­e 2317-kloof. Uitblinker Deroo mocht afronden na 24-20. In de beslissend­e derde set namen de Belgen nog vlotter afstand. Op een bang moment na, van 17-11 naar 19-16, kwam de tweede setwinst en de kwalificat­ie niet meer in het gedrang.

“De kloof tussen de Belgische nationale ploeg en de wereldtop is niet zo groot”, beweerde bondscoach Vital Heynen al voor het tornooi. “Enkel de wil om te winnen moet beter.” Die was er op dit kwalificat­ietornooi wel. Met de kwalificat­ie tot gevolg.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium