Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ritzege voor De Buyst, leiderstru­i voor Teuns

-

De Vlamingen waren aan het feest in het openingswe­ekend van de ronde van Wallonië. Jasper De Buyst won gisteren in Seraing de tweede rit, Dylan Teuns nam de leiderstru­i over van de Fransman Benjamin Thomas, die zaterdag de zware openingsri­t won in Marchin.

Een wat vreemde vaststelli­ng bij het begin van deze Waalse vijfdaagse: zowel zaterdag als zondag werd de rit gewonnen door een renner die aan de piste wordt (of werd) gelinkt. De 21-jarige Benjamin Thomas kroonde zich enkele maanden geleden tot wereldkamp­ioen omnium en ploegkoers, maar etaleerde zaterdag in de zware slotklim naar de finish in Marchin zowaar zijn klimmersbe­nen. En gisteren in Seraing sprintte Jasper De Buyst naar de zege in een massaspurt. “Maar met de stempel van pistier wil ik niet langer leven”, liet de 23-jarige renner van Lotto-Soudal meteen na zijn zege duidelijk verstaan. “Ik wil nu beschouwd worden als een volwaardig wegrenner.”

Eerder dit seizoen was De Buyst ook al de beste in de Heistse Pijl. “Op dit parcours kan ik nog net mijn ding doen. De klimmetjes mogen best niet langer zijn. Maar een intervalpa­rcours ligt me eigenlijk wel.” Wesley Teuns is de nieuwe leider, al staat hij wel in dezelfde tijd genoteerd als Xandro Meurisse, zaterdag tweede na Thomas. Vandaag rijden de renners van Aarlen naar Houffalize (181,4 km)

 ?? MARC VAN HECKE ?? Jasper De Buyst was de snelste in Seraing.FOTO
MARC VAN HECKE Jasper De Buyst was de snelste in Seraing.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium