Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wees gerust, we zijn nog niet ten einde raad”

Beerschot Wilrijk blijft ook na nipt verlies tegen AA Gent zoeken naar diepe spits

- HUGO FRET

Geen eerste trofee Memorial Marc Steenacker­s voor Beerschot Wilrijk. Paarswit speelde zaterdag nochtans een sterke partij op het Kiel, maar moest na negentig minuten toch nipt de duimen leggen voor AA Gent. Ondertusse­n blijven de Mannekes zoeken naar een diepe spits.

De Buffalo’s hadden een dag eerder nog gespeeld bij het Franse Lens, maar dat betekende zeker niet dat coach Hein Vanhaezebr­ouck zaterdag met een B-ploeg was afgezakt naar het Kiel. Met namen als Gigot, Dejaegere, Mitrovic, Kubo en aanwinsten Marcq en Andrijasev­ic aan de aftrap, stonden er heel wat spelers aan de aftrap die volgende week kans maken op een basisplaat­s bij de competitie­start van de Gentenaars.

Beerschot Wilrijk pakte uit met een 3-5-2-systeem, anders dan wat we vorig seizoen gewoon waren. “Ik ben erg blij dat mijn spelers zich flexibel toonden en zich prima aanpasten aan dat nieuwe systeem”, zegt coach Marc Brys. “We kregen ook de beste kans om op voorsprong te klimmen. Voor rust hadden we zelfs een viertal goede mogelijkhe­den om op voorsprong te komen, alleen was het AA Gent dat scoorde.”

Sterke Joren Dom

Toen het kort na de rust ook 0-2 werd, leek het even een pijnlijke namiddag te worden voor paars-wit. Brys: “Precies daarom ben ik zo blij dat mijn ploeg toen de nodige veerkracht toonde. Met twee doelpunten in evenveel minuten brachten we de stand weer in evenwicht. De sterke invalbeurt­en van Joren Dom en Richard Mbombo waren hier zeker niet vreemd aan. Het is dan ook jammer dat we uiteindeli­jk toch de duimen moesten leggen. Tijdens de slotfase bleek dat we conditione­el niet moesten onder doen tegen een kandidaat-landskampi­oen. Een gelijkspel behoorde echt wel tot de mogelijkhe­den.”

Diepe spits

Ondertusse­n blijft Beerschot Wilrijk naarstig op zoek naar een diepe spits. “Dat doen we al vanaf dag één na vorig seizoen”, legt Marc Brys uit. “We waren er al enkele keren kort bij, maar telkens liep het om uiteenlope­nde redenen toch nog mis. Nu moet het iemand zijn die de voorbereid­ing ergens meemaakte en dus onmiddelli­jk inzetbaar is. Maar denk nu niet dat we radeloos zijn. Wees gerust: die spits komt er.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Joren Dom (rechts) zit Deiver Machado van AA Gent kort op de hielen. De exAntwerps­peler speelde tegen de Buffalo’s een sterke match.
FOTO GOYVAERTS Joren Dom (rechts) zit Deiver Machado van AA Gent kort op de hielen. De exAntwerps­peler speelde tegen de Buffalo’s een sterke match.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium