Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Neen, dit was absoluut niet goed genoeg”

Coach Fred Vanderbies­t ziet Lierse na zware oefenstage bleek voor de dag komen tegen Eupen

-

Eén dag nadat het van zijn zomerstage in Horst was teruggekee­rd, liep Lierse op een kansloze 02 nederlaag tegen Eupen. Maar nog veel erger dan het resultaat, was de fletse prestatie die de Lierenaars in Herentals op de mat legden. Dat beseft ook coach Fred Vanderbies­t.

De sportieve baas op het Lisp had aangekondi­gd zijn jongens een eerste keer negentig minuten de wei in te sturen, maar wie hoopte dat zijn keuze in de richting van een typeelftal zou neigen, kwam bedrogen uit. Zo haastte VDB zich na afloop om aan te geven dat de elf tegen Eupen geen enkele indicatie gaven voor een basisplaat­s op 5 augustus in de opener bij OH Leuven.

“Helemaal niet”, benadrukte Vanderbies­t. “Het komt er vooral op aan dat de ganse groep negentig minuten in de benen krijgt. Woensdag tegen NEC zullen andere jongens een hele match tussen de lijnen komen. Een basisploeg wordt eerder op training gevormd, waar we vaak partijtjes elf tegen elf afwerken. Het is niet de bedoeling om in onze kaarten te laten kijken.”

Misschien maar goed ook voor de elf die zaterdag Eupen in de ogen keken. Wat Lierse tegen de eersteklas­ser uit de Oostkanton­s op de mat legde, deed je niet meteen opvrolijke­n. “Dat klopt, het was absoluut niet goed genoeg”, gaf Vanderbies­t graag toe. “En ik kan er zelfs begrip voor opbrengen dat de groep wat vermoeid oogt. Dat is niet onlogisch tussen week vier en vijf, als de inspanning­en zijn tol beginnen te eisen. Maar onze attitude, discipline en concentrat­ie waren onvoldoend­e. Zeker in moeilijke momenten moet je je beperken tot zaken die je kunt en niet proberen om de boel te forceren. Dat leidt enkel tot frustratie­s en die zag je ook op het veld. Dit was zonder twijfel onze minste oefenmatch, maar ik wil niet te veel conclusies trekken.”

Gebrek aan efficiënti­e

Eentje dan toch: in zijn vier afspraken met topklasser­s kwam Lierse niet één keer tot scoren. Zowel tegen Genk, Zulte Waregem, Anderlecht als nu tegen Eupen bleef de nul op het bord voor de Pallieters.

“Dat is een punt waar we de komende twee weken absoluut nog aan moeten werken”, beseft aanvoerder Fréderic Frans. “Kijk naar zaterdag: we spelen een slechte eerste helft, maar moeten toch nog altijd met 1-1 richting kleedkamer trekken. We duiken alleen voor doel op (Kasmi, red.) en scoren niet. Die efficiënti­e moet absoluut de hoogte in. Het was vorig seizoen net een van onze sterktes.”

 ?? FOTO SMB ?? Diawandou Diagne draait weg tussen Liersespel­ers Sabir Bougrine (rechts) en Faysel Kasmi. De Pallieters kwamen er zaterdag niet aan te pas tegen Eupen.
FOTO SMB Diawandou Diagne draait weg tussen Liersespel­ers Sabir Bougrine (rechts) en Faysel Kasmi. De Pallieters kwamen er zaterdag niet aan te pas tegen Eupen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium