Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil mezelf hier weer in de kijker spelen”

Bavon Tshibuabua hoopt in Cappellen carrière te relanceren

-

Sneller dan verwacht maakt Cappellen werk van offensieve versterkin­g. Bavon Tshibuabua liet in de eerste oefenwedst­rijd tegen Antwerp een sterke indruk. Geelrood wachtte niet en legde de Congolees meteen vast.

“Er was ook interesse van clubs uit hogere reeksen, maar ik wil op een bescheiden­er niveau mezelf weer in de kijker spelen”, licht de 26-jarige Tshibuabua toe. “Vier jaar geleden debuteerde ik in eerste klasse met Germinal Beerschot, maar na twee seizoenen bij het Hongaarse Ujpest en een jaar bij een Angolese club verdween ik volledig van de radar. Als ik bij Cappellen mijn niveau weer kan opkrikken, zullen we wel zien wat de toekomst brengt. Cappellen was trouwens niet helemaal onbekend voor mij. In het verleden kwam Germinal Beerschot er jaarlijks vriendscha­ppelijk spelen.”

De verwachtin­gen die Cappellen heeft in Tshibuabua, zijn even duidelijk als moeilijk: zorgen voor doelpunten. “Momenteel is het natuurlijk nog wat zoeken. Pas als Dirk Mathyssen blessurevr­ij is, kunnen we werk maken van automatism­en. Het liefst speel ik in een vrije rol rond een diepe spits, waarbij mijn techniek en snelheid het best tot hun recht komen. Ik heb in elke geval veel vertrouwen in onze jonge groep. We verloren dan wel onze oefenwedst­rijden tegen sterke tegenstand­ers (zaterdag verloor Cappellen nog met 1-2 tegen het SaoudiArab­ische Al-Faisaly, red.), maar er wordt hard gewerkt en alles zal wel in zijn plooi vallen. Ondertusse­n doe ik er alles aan om topfit aan de competitie te beginnen. Zowel de club als ikzelf kan daar op termijn de vruchten van plukken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium