Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat ik na regenpauze snel weer in mijn ritme zat”

Sofie Oyen wint nu ook eerste vrouwenree­ks op TC Gym Schoten

- PATRICK CEULEMANS

Winnares vorige week op het tornooi van K. Brandt TC in Wilrijk: Sofie Oyen. Winnares gisteren op het tornooi van TC Gym in Schoten: jawel, opnieuw Sofie Oyen. De Limburgse blijft schitteren in de Antwerpse regio. “Ik zit echt wel in de winningmoo­d”, zei Oyen, die met duidelijk overwicht won.

“Met meer dan 400 deelnemers mogen we trots terugblikk­en op ons tornooi”, zeiden wedstrijdl­eiders Kevin Beyens en Frank Meersmans van TC Gym in Schoten.

Zij zagen dat Sofie Oyen in de halve finale het 17-jarige Antwerps talent Axana Mareen van TC Gym met 6-0, 6-3 van de baan speelde. En die suprematie zou Oyen ook in de finale tonen. De 25-jarige Limburgse, zelf een ex-leerlinge van de tennisscho­ol in Wilrijk, was meer dan een maatje te groot voor Louise Wittouck van TC Kortemark. Die laatste vocht als een leeuwin, maar kwam tegen een dartele Oyen tekort. Oyen wisselde dropshots met mooie gekruiste slagen af, demonstree­rde en won met tweemaal 6-2. “Net als in de halve finale moesten we in de tweede set wegens de regen de partij verder indoor afwerken. Dat was weer eventjes aanpassen. Ik ben blij dat ik snel de draad kon oppikken en het in twee sets kon afmaken Het gaat momenteel lekker, ik ben echt wel in de winningmoo­d. Ik won dit seizoen al verschille­nde tornooien en wil de komende weken dan ook graag op dit elan verdergaan.”

Door al die zeges staat Oyen voorlopig ook stevig in de top drie van de ranking van de eerste vrouwenree­ks van het Belgian Circuit. Zonder ongelukken kwalificee­rt ze zich straks voor de Masters die begin oktober in Brugge plaatsvind­en. “Dat is dan weer een leuk toetje”, gaf ze nog met een knipoogje mee.

Volgende week neemt Oyen een weekje rust. Half augustus is ze een van de blikvanger­s op het vijfsterre­ntornooi van de Stad Antwerpen op het Kiel.

Bij de mannen ging de zege in Schoten naar Jonas Dierckx. De speler van GT Tessenderl­o nam in de finale met 6-3 en 7-6 de maat van Antwerpena­ar Gianni Moschella van Sporting Hove TC.

Casteleyn en De Vetter winnen op TC Sporting Hove

Ook op TC Sporting Hove stonden er in het Belgian Circuit eerste reeksen bij de mannen en vrouwen op het programma.

Emily Casteleyn van TC Gym Schoten won de finale bij de vrouwen. Ze was met 6-3, 6-2 te sterk voor Margot De Pre (TC Rasco, Destelberg­en).

Bij de mannen won Philip de Vetter van TC Beckhand Beveren met 7-5, 6-4 van Antwerpena­ar Frederic Jacobs (TC Ter Linden, Edegem).

Deze week zijn er in het kader van het Belgian Circuit punten te sprokkelen op TC De Pollepel Duffel, TC De Kievit Zoersel en TC De Lusthoven Arendonk.

 ?? FOTO W&F ?? Sofie Oyen aan de opslag. De Limburgse was vorige week veruit de beste op het tornooi van TC Gym in Schoten.
FOTO W&F Sofie Oyen aan de opslag. De Limburgse was vorige week veruit de beste op het tornooi van TC Gym in Schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium