Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil dit seizoen nog één superspron­g realiseren”

Verspringe­r Mathias Broothaert­s wordt knap derde

-

Mathias Broothaert­s behaalde als een van de weinige Belgen een podiumplaa­ts op de Nacht van de Atletiek in Heusden. De Kontichena­ar werd derde in het verspringe­n dankzij een ultieme laatste sprong van 7m51 in de gietende regen.

Op het einde van het verspringe­n begon het keihard te regenen in Heusden. Desondanks verbeterde Broothaert­s zich nog van 7m37 tot 7m51. Zo wipte hij nog naar de derde plaats in de stand. “Ik lag nog gebrand op een goeie sprong”, zegt Broothaert­s. “De regen gaf nog die extra adrenaline­boost die ik nodig had. Dankzij die laatste sprong in de gietende regen pakte ik toch nog de derde plaats. Daar ben ik heel tevreden mee. De laatste poging maakte veel goed.”

De atleet van AC Lyra wil dit seizoen nog één keer een superspron­g realiseren. “Mijn sprongen worden steeds beter en dat geeft veel vertrouwen. Dit was een goeie generale repetitie voor de meeting Jos Verstockt in Lier op 5 augustus. Daar wil ik nog één keer pieken. Ik mik echt nog op een uitschiete­r. Momenteel spring ik consequent iedere wedstrijd gemiddeld 7m50. Er zijn nog enkele werkpuntje­s die beter kunnen en moeten. Daar ga ik nog hard op trainen om dat in orde te krijgen tegen 5 augustus. Lukt dat, kan er iets moois uitkomen.”

BK estafette

Nadien wacht in september met het BK estafette in Lier nog een belangrijk doel. “We hebben een sterkere 4 x 100 m-ploeg dan ooit. We zijn met vier sterke mannen: Joris, Simon, Jan en ik. Drie van ons kunnen vlot onder de elf seconden geraken. Dat belooft voor het BK estafette. We mikken minstens op het podium en dan kan goud ook.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium