Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wees trots op dit stadion”

Opperbeste sfeer tijdens jaarlijkse fandag KFCO Beerschot Wilrijk

- HUGO FRET

De parking naast het Olympisch Stadion liep zondag weer goed vol ter gelegenhei­d van de jaarlijkse fandag van KFCO Beerschot Wilrijk. Meer dan 1.500 supporters vermaakten zich rond allerlei kraampjes voor jong en oud, maar de officiële voorstelli­ng van de spelers en de technische staf bleef het hoogtepunt van de namiddag.

Kermisattr­acties, kraampjes en standen van de verschille­nde supporters­clubs, eet- en drankkraam­pjes, de stand waar kon aangeschov­en worden voor handtekeni­ngen en eventueel een foto met de spelers en het grote podium waarop naast optredens van Baco d’Or, Eugene en dj Hilto ook alle spelers en de technische staf werden voorgestel­d. Dat alles vormde het decor voor de jaarlijkse fandag van Beerschot Wilrijk.

“Sinds de grote fandag onmiddelli­jk na het faillissem­ent onder Vanoppen startte, miste ik geen enkele van de volgende edities”, aldus supporter Frans De Decker. “Ik geniet van de familiale sfeer die hier sindsdien hangt. Wij supporters beseffen vaak te weinig over wat een ongeloofli­jk gezellig stadion we beschikken. Ik ben ook blij dat R. Antwerp FC Joren Dom heeft weggestuur­d. Die kon me zaterdag tegen AA Gent echt bekoren.”

Ook Maria De Maeyer en Raymond Thys maakten de verplaatsi­ng naar het Kiel. “Al sinds mijn tiende kom ik naar Beerschot kijken”, zegt Maria. “We komen vandaag gewoon een beetje rondkijken, luisteren en genieten. Het meest plezante was het seizoen in eerste provincial­e. Toen kwamen we echt dicht bij de spelers. Nu nog, maar je voelt dat het stilaan weer serieuzer wordt.”

“Ik zie liever een goede match zoals gisteren waarbij we verliezen, dan een slechte match waarbij we winnen”, zegt Raymond.

Handtekeni­ngen jagen

Pierre Herremans heeft goede hoop voor de toekomst. “De beleving van de spelers vond ik gisteren geweldig tegen AA Gent. Het wordt een moeilijk seizoen, maar ik ga ervan genieten. Hopelijk wachten ze niet om een spits aan te trekken tot de winterstop. Jan Van den Bergh is mijn favoriete speler.” En weg is Pierre met een grote poster onder de arm, waarop alle spelers en de technische staf stonden afgebeeld, op jacht naar handtekeni­ngen.

Persverant­woordelijk­e Danny Geerts stelde de spelers voor. Hij vroeg daarbij assistenti­e van Tom Pietermaat. Aan Joren Dom werd gevraagd waar hij de voorbije jaren zoal gevoetbald had. Het publiek scandeerde “Joren Slim”, nu hij de overstap maakte van de Bosuil naar het Kiel. Het grootste applaus ging naar levende legende Joske, de onsterfeli­jke materiaalm­an van Beerschot Wilrijk. Daarna ging het feest door tot in de late namiddag.

 ?? FOTO'S JORIS HERREGODS ?? Meer dan 1.500 fans bliezen zondag verzamelen bij het Olympisch Stadion.
FOTO'S JORIS HERREGODS Meer dan 1.500 fans bliezen zondag verzamelen bij het Olympisch Stadion.
 ??  ?? De spelers en de technische staf werden officieel voorgestel­d.
De spelers en de technische staf werden officieel voorgestel­d.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium