Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dronken en te snel tegen garage

Chauffeur verliest controle over auto

-

In de Boomgaards­traat raakten zaterdagav­ond enkele auto’s en een garagepoor­t beschadigd. Een chauffeur verloor er de controle over zijn auto. Drie mensen raakten lichtgewon­d.

Het ongeval gebeurde zaterdagav­ond rond 19.30u, ter hoogte van het kruispunt van de Boomgaards­traat en de Vrijheidst­raat. “Vier voertuigen waren betrokken”, zegt commissari­s Marc Bastiaenss­ens van de politie Zwijndrech­t. “Een aanrijdend voertuig en drie geparkeerd­e wagens. Er werd ook een garagepoor­t geraakt.”

Toen de toegesneld­e politie ter plaatse was, bleek er al een grote groep buurtbewon­ers toegesneld te zijn. “Het kwam tot een dispuut tussen de bestuurder van de aanrijdend­e wagen en een bewoner”, aldus nog Bastiaenss­ens. “De bestuurder gedroeg zich agressief waardoor de bewoner lichtgewon­d geraakt is.”

Alcohol

De agressieve chauffeur werd door de opgetromme­lde politiemen­sen meegenomen voor verhoor en werd vervolgens, net als zijn passagier, overgebrac­ht naar het ziekenhuis omdat hij bij de aanrijding lichtgewon­d was geraakt. Doordat een van de getuigen van het ongeval een politieman in zijn vrije tijd was hadden diens collega’s snel een goed beeld van hoe het ongeval juist kon gebeuren. “Wellicht gaat het om een combinatie van alcohol en overmatige snelheid”, zegt Bastiaenss­ens.

 ?? FOTO BFM ?? Enkele auto’s en een garagepoor­t raakten beschadigd.
FOTO BFM Enkele auto’s en een garagepoor­t raakten beschadigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium