Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In Italië nu zien wat we internatio­naal waard zijn”

-

Mathias Blondeel en Jeroen Oprins bleken zondag de beste op de BKmanche op het Ladeuzeple­in in Leuven. Na enkele dichte ereplaatse­n is de ban zo eindelijk gebroken voor de Antwerpse formatie.

“Het was de eerste keer dit seizoen dat we de finale haalden en meteen pakten we de zege”, glundert Mathias Blondeel. Al gaf De aanvaller van Amigos ook toe dat de overwinnin­g er niet kwam zonder slag of stoot. “Tegen Van Acker – Vandecavey­e hadden we meteen drie sets nodig. En ook in de kwartfinal­e was het bikkelen tegen Seppe en Jente De Keyser. In de finale kwamen we tegenover Pirali – Nuijten staan en ook dat was een moeilijke wedstrijd. De eerste set wonnen we nipt, de tweede verloren we met het kleinste verschil, maar in de tiebreak liep het opnieuw erg vlot. Al moeten we toegeven: in bijna al onze matchen kon het alle kanten uit.”

Italië

Komend weekend staat er geen BKmanche op het programma en dus verleggen Blondeel en Oprins hun grenzen. Letterlijk dan. Het duo gaat in Italië meedoen aan een WEVZA-tornooi. “We moeten in de kwalificat­ies starten. Het wordt dus alles of niks, maar we kunnen zo toch meteen eens zien hoever we internatio­naal staan. We gaan er vol goede moed naartoe. En mocht het sportief toch iets minder lopen, kunnen we er nog altijd een geslaagd uitstapje van maken. We blijven tot dinsdag, we koppelen de training aan een beetje vakantie. Het moet een goede voorbereid­ing worden op de manche van Maaseik en de finales in Knokke. Nu we een manche gewonnen hebben, willen we in Knokke absoluut gaan om er zondag nog bij te zijn. Simpel wordt het niet, maar we hopen erop.”

(divb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium