Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Urban festival mikt op talent van eigen bodem

T.N.G Entertainm­ent organiseer­t zaterdag zijn eerste festival in Kielpark

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Hiphop, r&b, afrobeats, kuduro, dancehall en een vleugje reggae, dat mag je verwachten tijdens de eerste editie van het T.N.G in the Park Festival. Met hun evenement willen de organisato­ren een frisse wind doorheen de Antwerpse urban scene blazen. Op de lineup prijken vooral artiesten van eigen bodem, met roots verspreid over de hele wereldkaar­t.

“We richtten T.N.G Entertainm­ent begin dit jaar op”, vertellen initiatief­nemers Boatie Amoo (29), Klinton van de Sande (33) en Quinda Afua Serwaa (23). “Onze eerste twee evenemente­n vonden plaats in de Kempen. Zelf zijn we van Turnhout afkomstig en toen we daar vroeger uitgingen, konden we slechts naar een handvol urban evenemente­n per jaar. Ook nu worden er nog altijd te weinig urban initiatiev­en genomen. Daar willen wij graag veranderin­g in brengen.”

Zaterdag organisere­n de drie hun eerste evenement in Antwerpen, in het Kielpark. “Ik heb acht jaar op het Kiel gewoond en ken de buurt als geen ander”, vertelt Amoo. “Ons doel met T.N.G is om lokaal talent een podium te geven, want heel vaak worden onze eigen urban artiesten over het hoofd gezien en wordt er naar Nederland gekeken, terwijl we hier ongeloofli­jk veel talent hebben rondlopen. Veel van de artiesten die we boekten, zijn in feite gewoon vrienden die regelmatig bij ons over de vloer komen. Een gevuld programma voorzien was dus niet echt een opgave.”

Soufiane Eddyani en Darrell Cole

Headliners zijn de Antwerpse hiphopreve­laties Darrell Cole, Young B en Soufiane Eddyani. “Verder hebben we gekozen voor Belgische artiesten die erg uiteenlope­nde culturen vertegenwo­ordigen: van Jamaica over Ghana tot Suriname. We willen dat dit een multicultu­reel festival wordt waarin urban de rode draad vormt. Liefhebber­s van hiphop, afrobeats en dancehall zullen het hier zeker naar hun zin hebben, maar daarnaast is het vooral de bedoeling dat onze bezoekers elkaars cultuur en muziek kunnen ontdekken.”

Die multicultu­rele draad trekt zich ook door in het culinaire aspect dat deel uitmaakt van het festival. “We hebben verschille­nde Antwerpse eethuisjes gevraagd om tijdens ons festival eten te voorzien. Zo zal Mama Suzy haar populaire Jamaicaans­e gerechten komen bereiden, en ook de meisjes van het Surinaamse eethuisje Toekomst op de Turnhoutse­baan zullen onze rangen vervoegen. Hun zaak is nog vrij nieuw, dus we vinden het wel fijn om hen een extra duwtje in de rug te geven. Verder zullen er ook Ghanese, Congolese en Antilliaan­se maaltijden te proeven zijn.”

Volgend jaar twee dagen?

Met T.N.G in the Park mikken de drie op een breed Antwerps publiek. “We vonden het belangrijk dat ons festival gemakkelij­k te bereiken was met het openbaar vervoer, zodat iedereen de kans heeft om tot hier te komen. Dit moet een dag worden waarop er gedanst en gefeest wordt, waarop je gezellig iets kan komen drinken en ondertusse­n naar geweldige optredens en dj-sets kan komen kijken. Als het een succes wordt, hopen we er volgende zomer een tweedaags evenement van te kunnen maken.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Boatie Amoo, Klinton van de Sande en Quinda Afua Serwaa van T.N.G Entertainm­ent toveren het Kielpark zaterdag om tot een urban festival.
FOTO WIM HENDRIX Boatie Amoo, Klinton van de Sande en Quinda Afua Serwaa van T.N.G Entertainm­ent toveren het Kielpark zaterdag om tot een urban festival.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium