Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heen en terug met Waterbus voor 5 euro

- (pvdp)

In juli stapte iedereen gratis aan boord van de Waterbus. Vanaf 1 augustus betalen passagiers voor een gewoon ticket 3 euro. Met een reductieta­rief ga je voor 2,5 euro aan boord.

“Bij de start van de Waterbus kiezen we er bewust voor om de tickets contant aan boord te verkopen. Voor passagiers die met vragen zitten over de tarieven of dienstrege­ling is het meteen een geschikt moment om hun vragen te beantwoord­en. De komende weken volgen de betaling met bankkaart aan boord, de online tickets en een fysiek verkooppun­t in Antwerpen”, zegt de uitbater van Aqualiner, Gerbrand Schutten.

Kinderen tot en met vijf jaar reizen gratis. Met één ticket vaar je tussen Antwerpen en Hemiksem -Kruibeke. Een retourtick­et komt op 5 euro. Reductieta­rieven zijn er voor jongeren (6 jaar tot en met 24 jaar), voor mindervali­den en voor 65-plussers.

De Waterbus werkte ook een maand- en jaarabonne­ment en 10 rittenkaar­t uit. De tarieven liggen in de lijn van de ticketprij­zen van De Lijn en NMBS, waar passagiers 2 tot 3,2 euro betalen voor een enkele rit.

Op voorhand een plaats reserveren, zoals gebruikeli­jk was tijdens de gratis vaarten in juli, is niet langer nodig.

“Mensen zoeken alternatie­ven om zich te verplaatse­n naar Antwerpen. Tijdens de testmaand vervoerde de Waterbus per dag gemiddeld meer dan 900 passagiers over de Schelde”, zegt Havenschep­en Marc Van Peel (CD&V).

 ?? FOTO KPS ?? Reserveren voor de Waterbus hoeft vanaf 1 augustus niet meer.
FOTO KPS Reserveren voor de Waterbus hoeft vanaf 1 augustus niet meer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium