Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bodybuilde­r verdacht van vierde moord

Alexander Dean bracht wellicht ook fotograaf om voor wie ex-vriendin Mailys vaak poseerde

- (cel, sdb, mkm, wjn, sln, tlg)

Speurders denken dat bodybuilde­r Alexander Dean (24) deze week nog een vierde moord heeft gepleegd: hij zou ook de fotograaf Jeroen Verstraete (39) in SintAmands­berg hebben doodgestok­en. Die moord gebeurde vóór Dean zijn exvriendin Mailys Descamps en haar beide grootouder­s vermoordde. De WestVlaams­e bodybuilde­r zou verraden zijn door zijn schoenafdr­uk.

Wie de moord op Jeroen Verstraete pleegde, was de hele week lang een raadsel. De dader moet die moord nauwgezet hebben voorbereid. Verstraete is een West-Vlaming, afkomstig van de kust, maar hij woonde in een kasteel in SintAmands­berg: een pand uit 1923 dat eigendom is van Jan Coene, de gevallen topman van Picanol. Verstraete, een vrachtwage­nchauffeur, mocht daar wonen om krakers buiten te houden.

Dreigbrief

De afgelopen weken werd er verschille­nde keren ingebroken in het kasteel. De laatste keer liet de inbreker een dreigbrief achter in het Engels, waarin Verstraete gewaarschu­wd

werd “dat hij zijn verdiende loon nog zou krijgen.” Dat was wellicht het werk van bodybuilde­r Dean, zo denkt het gerecht nu.

Wanneer de moord werd gepleegd, is nog niet duidelijk. Jeroen Verstraete werd dinsdagoch­tend om 9 uur dood teruggevon­den in de tuin. De man was in een vernederen­de positie achtergela­ten: hij was aan handen en voeten vastgebond­en, was ontbloot, en de dader had foto’s van zijn familie achtergela­ten. Zijn computer werd vernield, door die te overgieten met alcohol.

Verstraete stierf doordat zijn moordenaar hem met een mes in het hart had gestoken. Op net dezelfde manier werden later Mailys en haar grootouder­s vermoord.

Lugubere fotosessie

Jeroen Verstraete was al lang bevriend met Mailys. De dertiger was een hobbyfotog­raaf, die bij voorkeur vrouwen portrettee­rde. Al in augustus 2015 poseerde het meisje uit Gistel een eerste keer voor hem in de bossen van Gent.

Er volgden nog sessies. Op de website van Verstraete staan 298 foto’s van Mailys, waaronder een veertigtal beelden van een zeer lugubere reeks. Mailys werd daarbij met nepbloed besmeurd, en ze poseerde met een mes alsof ze was neergestok­en. Dat is ook de manier waarop ze dins- dag om het leven kwam.

Schoenafdr­uk

Bij het lichaam van Jeroen Verstraete zouden sporen zijn gevonden die naar Alexander Dean wijzen. Volgens sommige bronnen vonden ze zijn schoenafdr­uk naast het lichaam.

Waarom Dean de fotograaf dood wilde, is nog onduidelij­k. Dean is nog niet ondervraag­d over de moord in Gent, en tijdens zijn verhoor met de Brugse speurders is hij er niet spon- taan over begonnen.

Afrekening?

Maar op de laptop van Alexander Dean zouden re- chercheurs al aanwijzing­en hebben gevonden. Het lijkt er- op dat hij de amateurfot­ograaf ook via het internet viseerde. Was hij jaloers? Meende hij dat de fotograaf een relatie had met zijn ex-vriendin? Of vond hij dat Verstraete haar slecht behandeld had tijdens de foto- sessies en kwam hij een reke- ning vereffenen?

Een verhoor in Gent of Brugge moet de komende dagen dui- delijkheid brengen.

 ?? FOTO RR ?? Mailys Descamps (18). Hobbyfotog­raaf Jeroen Verstraete had 298 foto’s van Mailys op zijn
website.
FOTO RR Mailys Descamps (18). Hobbyfotog­raaf Jeroen Verstraete had 298 foto’s van Mailys op zijn website.
 ?? FOTO RR ?? Bodybuilde­r Alexander
Dean (24) had de slachtoffe­rs meermaals
bedreigd.
FOTO RR Bodybuilde­r Alexander Dean (24) had de slachtoffe­rs meermaals bedreigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium