Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hij haalde uit met een mes, ik moest me verdedigen”

Verdachte ontkent dat geld motief was voor moord op gepensione­erde leraar

- SAM REYNTJENS

Geld was absoluut geen motief voor het doden van Frank Serruys. Dat zegt moordverda­chte Bart G. Meer nog, de man uit Lokeren beweerde gisteren dat het latere slachtoffe­r hem zelf aanviel met een mes, waarna hij zich moest verdedigen.

Tien dagen nadat hij in de boeien is geslagen, heeft moordverda­chte Bart G. (34) een uitgebreid­e verklaring afgelegd bij de moordbriga­de van de federale gerechteli­jke politie. Bart G. werd op 17 juli opgepakt in Essen, samen met zijn vriendin Natasja D.P. (36).

De onderzoeks­rechter heeft beiden in verdenking gesteld voor de moord op Frank Serruys, een 62jarige gepensione­erde leraar uit Antwerpen. Het lichaam van Serruys werd op 14 juni aangetroff­en in Nispen, net over de Nederlands­e grens. Het lag langs de weg en was bedekt met een blauw zeil.

“Niet voor zijn geld”

Slachtoffe­r Frank Serruys werd omschreven als een ‘rijke eenzaat’. Het leek erop dat D.P. en G. hem voor zijn centen hadden omgebracht. Recent was Natasja met Serruys zelfs een rekening gaan openen.

“Niets van aan”, verklaarde Bart G. gisteren tijdens een politiever­hoor. Hij beweerde nooit financiële problemen te hebben gehad. Waarom Serruys dan wel werd vermoord? De gepensione­erde leraar had Natasja D.P. leren kennen tijdens een verblijf in de psychiatri­e. Nadien bleven ze elkaar geregeld zien. Natasja verbleef zelfs een tijd bij Serruys in Ant- werpen en Serruys kwam ook vaak op bezoek in Essen. Toen Bart G. begin juni introk bij zijn vriendin, is stilaan een conflictsi­tuatie ontstaan, beweert Bart G. “Die situatie is geëscaleer­d. Ik werd bedreigd door Serruys. Hij haalde met een mes uit naar mij”, aldus G. “Ik werd gedwongen mij te verdedigen, door de uithaal met het mes en de ernstige bedreiging­en tegen Natasja en mij.” Aanvankeli­jk wilden Natasja en Bart de politie bellen. Maar volgens Bart G. hebben ze in paniek het lichaam verstopt.

Verder onderzoek moet uitwijzen of G. de waarheid spreekt, of een verklaring heeft afgelegd die hem zo weinig mogelijk schade kan berokkenen.

“Mijn cliënt wil alleszins zijn volledige medewerkin­g aan het onderzoek verlenen”, zegt zijn advocaat David Thoeng. “We rekenen erop dat het verdere onderzoek duidelijkh­eid zal scheppen over de conflictsi­tuatie.”

Het parket wil voorlopig geen commentaar kwijt over de verklaring­en van G.

In de Sint-Pauluskerk op de Antwerpse Veemarkt wordt zaterdag afscheid genomen van Frank Serruys. De familie wil dat op een ingetogen manier doen, ver van de schijnwerp­ers.

“Frank leidde zijn leven in alle eenvoud, buiten de belangstel­ling. Hij gaf anderen de kans om zich te ontplooien”, meldt de familie in een mededeling. “Als hij iemand kon helpen of een steentje kon bijdragen om iemand gelukkig te maken, dan deed hij dat. Soms zelfs tegen beter weten in.”

 ?? FOTO RR ?? Bart G. uit Lokeren en Natasja D.P. uit Essen.
FOTO RR Bart G. uit Lokeren en Natasja D.P. uit Essen.
 ?? FOTO RR ?? Frank Serruys wordt zaterdag begraven.
FOTO RR Frank Serruys wordt zaterdag begraven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium