Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Coulibaly moet de meubelen redden

-

Een heel seizoen knokken voor een plekje op het toneel waar AA Gent de voorbije twee jaar zijn mooiste kunstjes vertoonde, maar na het eerste bedrijf dreigen de Buffalo's al van de Europese bühne gestuurd te worden. Offensief was AA Gent bij de les tegen de moedige underdog Altach, maar het gaf te veel kansen weg, een collectiev­e verantwoor­delijkheid. Gelukkig kun je in Europa altijd op Coulibaly rekenen. Hij redde de meubelen met de gelijkmake­r.

De jaargang 2017-2018 was amper vijf minuten ver en AA Gent slikte al een tegengoal die Hein Vanhaezebr­ouck de kast opjoeg. Had ik het niet gezegd, zag je hem denken. Uitkijken voor vroege tegengoals van Altach! De Oostenrijk­ers scoorden voor de zesde keer in zeven matchen in de eerste tien minuten. Dan moeten er elf verwittigd­e mannen op het veld staan. Maar nadat een vrije trap tegen de lat werd gewerkt, kreeg NgwatMahop een herkansing om binnen te koppen: 0-1. Altach zou in de eerste helft nog eens gevaarlijk counteren, maar Kalinic toonde gelukkig zijn klasse.

AA Gent speelde offensief nochtans een sterke eerste helft. Kubo met een krachtig schot in de hoek. Moses Simon met een flitsende actie op links, wat later een pegel die de duurzaamhe­id van de lat testte. Sylla met twee goeie kansen. Een doelpuntje had gemogen, gemoeten ook. Altach leek op Wembley de konijnenpo­ot gezocht en gevonden te hebben die Vanhaezebr­ouck daar uit zijn zak had laten vallen toen hij bij het laatste fluitsigna­al een gat in de lucht sprong.

AA Gent begon de tweede helft met Kalu in plaats van Birger Verstraete op rechts. Verstraete had een inspuiting gekregen, maar was merkbaar niet fit.

Offday Marcq

Altach begon sterk aan de tweede helft en kreeg te veel kansen. Na de pauze noteerden we een zevental keer gevaar, Kalinic moest een aantal keer ook effectief tussenkome­n en Nagamaleu trapte een huizenhoge kans over. Doe dit tegen pakweg Shakhtar Donetsk en je gaat met een pak slaag slapen. De Buffalo's hadden een sadomasoch­istisch trekje: ze leken te vragen om gestraft te worden. Zo makkelijk kansen weggeven en onder druk komen te staan. Dat mag echt niet. Het was niet alleen een verantwoor­delijkheid van de defensie, de verdedigin­g kwam te vaak onder druk te staan. Marcq had gisteren een offday. Naast hem stond Milicevic niet op zijn beste positie.

In het tweede deel van de tweede helft lieten de Buffalo's offensief nochtans weer goede dingen zien. Invaller Coulibaly trapte tegen de lat. Twee keer doelhout in één match, dan heb je pech. De Malinese spits is en blijft mister Europa. Op een van de goede voorzetten van Kalu werkte Coulibaly met een atletisch kattenpoot­je buitenkant rechts de 1-1 in doel. De meubelen gered! Het was al zijn twaalfde Europese goal voor de Buffalo's. Kubo had de scheve situatie helemaal kunnen rechtzette­n, maar trapte van dichtbij over. Klaus Schmidt hield zijn konijnenpo­ot tot het slot op zak, want helemaal op het einde plaatste Sylla een vrije trap laag tegen de paal.

AA Gent moet volgende week vol aan de bak tegen een moeilijk te bespelen tegenstand­er. Trainer Schmidt kondigde al aan de bergen rond Innsbruck zullen branden. De Buffalo's kunnen er niet gerust op zijn.

MICHAEL VAN DAMME

 ?? TO BELGA ?? Invaller Coulibaly scoorde de belangrijk­e gelijkmake­r.FO
TO BELGA Invaller Coulibaly scoorde de belangrijk­e gelijkmake­r.FO
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium