Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er ligt druk op mijn schouders”

Spurter Victor Hofmans wil schitteren voor eigen publiek

-

ViceBelgis­ch kampioen 200m Victor Hofmans wil zaterdag, voor eigen club in Merksem, zijn persoonlij­ke records op de 100m (10”80) en de 200m (21”30) aanvallen.

De laatste voorbereid­ingen verliepen vlekkeloos voor Victor Hofmans. “We hebben deze week met de spurtgroep van OLSE een clinic kunnen volgen van toptrainer Philip Ghilson. Heel interessan­t en nuttig.”

Na zijn dubbele Vlaamse titel (100m en 200m) en zijn zilveren medaille op de 200m op het BK, is de OLSE-atleet de lokale blikvanger. “Er ligt wel wat druk op mijn schouders”, beseft hij. “Maar ik heb er veel zin in. Ik merk dat het ongelofeli­jk goed draait. Woensdag liep ik nog een trainingsr­ecord.”

Niet moeilijk dat de Oelegemnaa­r vol vertrouwen zit. “Op mijn tijd van 21”30 vanop het BK zit zeker marge. Stiekem wil ik richting de 21 seconden opschuiven, maar daar ga ik geen grote uitspraken over doen. Een persoonlij­k record zit zeker in mijn hoofd. Op de 100m liep ik al verschille­nde keren 10”80, daar hoop ik nu onder te duiken. Normaal moet dat lukken.”

De 23-jarige spurter zal aantreden in een erg sterk bezette reeks tussen internatio­nale (sub)toppers. “Het is een heel sterk deelnemers­veld, aan concurrent­ie heb ik geen gebrek. Volgens mij heb ik nog nooit in zo'n sterk bezette race gelopen, met zoveel mannen met tijden van dik onder de 21 seconden. Ideaal voor snelle chrono's. Er kan nog iets moois uitkomen. Op de eigen piste gaat het bovendien altijd net iets beter.” (basp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium