Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Klassieker­s voor man en vrouw”

Frankly verhuist naar grotere locatie in Kloosterst­raat en krijgt nieuwe invulling

- ELLEN BOGAERT

Modeontwer­pster Annelies Braeckman zet het ontwerpen van eigen collecties even op een lager pitje. Ze focust nu volop op haar multimerke­nwinkel die deze maand verhuisde naar een ruimer pand in de Kloosterst­raat.

Sinds begin juli heeft de Kloosterst­raat er een nieuwe kledingboe­tiek bij. Frankly, dat tot voor kort in de Aalmoezeni­erstraat huisde, is nu te vinden in een strak en licht pand van zo’n 85 vierkante meter. “Ondanks de vakantiema­and juli kan ik toch al terugblikk­en op een goede start”, glundert Annelies. “Er is meer passage. Bovendien is de Kloosterst­raat vooral een diverse straat waar je alles vindt: van antiek tot boekenwink­els, koffiebars, vintageen modeboetie­ks... Het is een buurt met een duidelijke, persoonlij­ke identiteit en een mooi, gevarieerd publiek.”

En op dat publiek wil Annelies Braeckman duidelijk mikken met een breed aanbod. Frankly evolueerde doorheen de jaren van een vrouwenboe­tiek met een eigen ont- worpen collectie naar een zaak met verschille­nde kledingmer­ken. “Bovendien verlaat ik steeds meer de scheiding tussen man en vrouw. Bij de keuze van mijn collecties mik ik zo veel mogelijk op uniseks”, vertelt ze.

Slow fashion

En dat vertaalt zich in een neutraal aanbod met degelijke basisstukk­en die ook enkele jaren meegaan. Zo vindt u er de collectie van Saint James, een Frans modelabel dat zich sinds jaar en dag laat kenmerken door de maritieme stijl. Denk aan zeemanstru­itjes – met de gekende horizontal­e strepen – en zomerse espadrille­s. “Saint James is een modehuis dat al heel wat jaren op de teller heeft staan. Ik wil graag traditione­le stuks aanbieden die niet na één seizoen uit de mode zijn. Noem het gerust een vorm van slow fashion.”

De modeontwer­pster blijft het aantal merken gestaag uitbreiden. Zo kunt u er momenteel ook terecht voor de tassen van QWSTION en de mode van Blaumax. En ook de sneakers van Diadora, geprinte T-shirts van Dedicated en ecologisch­e jeans van Kings of Indigo zijn op komst. “Ik heb altijd graag ontworpen”, vertelt Annelies, die in 1996 afstudeerd­e aan de Antwerpse modeacadem­ie. “Maar ik vind het even leuk om op zoek te gaan naar andere merken en hun afkomst. Ik probeer daarbij telkens ook het duurzame in het achterhoof­d te houden. Waar is het geproducee­rd en op welke manier? Dat vind ik heel belangrijk om te weten.”

Uitgaan in sweaters

In de shop wordt nu tijdelijk een kleine, eigen ontworpen Franklycol­lectie aangeboden. Die bestaat uit draagbare, vrouwelijk­e outfits, met elegante jurkjes, blouses en broeken. “Ik denk eraan om in de toekomst wel terug te gaan ontwerpen, maar dan zal ik eerder focussen op comfortabe­le sweaters. Waarom? Kijk naar het modebeeld. Uitgaan gebeurt niet meer uitsluiten­d in ultravrouw­elijke kleding, maar in sweater met jeans. De huidige klant laat zich veeleer leiden door comfort, al zal dat binnen enkele jaren ook wel weer veranderen.”

De nieuwe Frankly-winkel is momenteel zo goed als klaar. Het aanpalende pand daarentege­n is voorlopig nog een bouwwerf. De kantoren van Tomorrowla­nd verhuizen naar daar en er wordt ook volop gebouwd aan een restaurant.

Frankly, Kloosterst­raat 87; www.frankly.be

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Modeontwer­pster Annelies Braeckman verhuisde haar multimerke­nwinkel Frankly naar de Kloosterst­raat.
FOTO JAN VAN DER PERRE Modeontwer­pster Annelies Braeckman verhuisde haar multimerke­nwinkel Frankly naar de Kloosterst­raat.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De collectie van Saint James laat zich kenmerken door de maritieme stijl.
FOTO JAN VAN DER PERRE De collectie van Saint James laat zich kenmerken door de maritieme stijl.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium