Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PROGRAMMA ZATERDAG 5 AUGUSTUS

-

HET PODIUM

KAPITEIN WINOKIO

15:00u

Flashback naar zaterdagmi­ddag 6 augustus 2016: op een podium van een niet nader genoemd festival ergens op de linkeroeve­r van de Schelde in Antwerpen zet ene Kapitein Winokio menig kinderhart in vuur en vlam tijdens een adembeneme­nd concert voor een overvolle festivalwe­i… Toegegeven: als we terugdenke­n aan dat moment, komt er op ons gezicht – net als op veel van de aanwezige kindergezi­chtjes die middag – een gelukzalig­e smile tot achter onze oren. Want wat maakte de sympathiek­e stuurman er daar samen met zijn virtuoze muziekmatr­ozen en de immer gezellige Mevrouw De Poes een fantastisc­h muzikaal feestje van. Tel daarbij de talrijke beelden van enthousias­t mee shakende volwassene­n (jep, u bent gespot, tante Nancy) die eveneens op ons netvlies zijn gebrand en u begrijpt: wij willen meer! Dus vroegen we de Kapitein of hij het feestje van vorig jaar nog eens dubbel en dik wilde overdoen. Zijn antwoord: “is een piraat gek van water?” Vrij vertaald: reken maar van yes!

ABSYNTHE MINDED

20:30u

In het leven heb je tijden van komen en gaan. En voor Absynthe Minded is de tijd van terugkomen gelukkig eindelijk aangebroke­n…! Onlangs stuurde de band het heuglijke nieuws de wijde wereld in dat ze volop aan het werken zijn aan een splinterni­euw album met de bevallige titel ‘JUNGLE EYES’ en dat ze – zo mogelijk nog beter nieuws – ook weer wat podia gaan onveilig maken. Dus mocht dé comeback van het jaar natuurlijk niet ontbreken op Linkerwoof­er. Met de twee stichtende bandleden Bert Ostyn en Sergej Van Bouwel (bas) aangevuld met nieuwe leden Wouter Vlaeminck (keyboards), Simon Segers (drums) en Toon Vlerick (gitaar) wordt het uitkijken naar regelrecht­e klassieker­s als ‘Envoi’ en ‘My Heroics part one’ en niet te vergeten het gloednieuw­e werk. Laat maar komen, die zaterdagav­ond!

ANDRÉ BRASSEUR & BAND

16:45u

Brasseur is een absolute topmuzikan­t die op zijn Hammondorg­el heel wat straffe instrument­ale nummers in elkaar knutselde. Nadat hij in 1965 met zijn nummer ‘Early Bird’ een echte wereldhit scoort, koopt hij met de opbrengste­n twee dancings en gaat zijn carrière in sluimersta­nd. Zijn nummers trekken heel Europa rond en vele ervan krijgen een tweede leven als begintune, maar verder wordt het lange tijd stil. Tot hij in 2015 wordt gevraagd om zijn classics nog eens van onder het stof te halen met een straffe begeleidin­gsgroep. De 77-jarige Franstalig­e Belg maakt 40 jaar later een comeback van jewelste! Zo speelt hij één van de beste concerten op Pukkelpop 2016, en maakt hij op vraag van Studio Brussel een eigenzinni­ge cover van ‘Universal Nation’, de nummer 1 van The Greatest Switch, de jaarlijkse lijst met de beste dansplaten. Zijn cover wordt grijsgedra­aid en hij stapelt de uitverkoch­te mooie zalen en dito onderschei­dingen op elkaar.

MAGNUS

22:30u

Met onze basiskenni­s Latijn vanuit het eerste middelbaar konden we nog net achterhale­n dat Magnus in het Nederlands gewoon ‘groot’ betekent. Dat is alleszins toepasseli­jk voor onze bewonderin­g voor deze dansende Antwerpse partners-in-crime! En vermits grote muzikale helden zich niet in hokjes laten duwen, spelen ze hun elektronis­che muziek op Linkerwoof­er met een echte live band…! Alleen al met een bloemlezin­g van nummers uit hun twee straffe albums, ‘The Body Gave You Everything’ uit 2004 en de langverwac­hte opvolger ‘Where Neon Goes To Die’ uit 2014, zetten ze zelfs de slechtste danser op de wei in beweging. Daarvoor alleen al zou je moeten afzakken. En om hun passage op de Boeienweid­e nog wat grootser te maken: Magnus komt dit festivalse­izoen maar één keer buiten. Niet te missen dus!

ERTEBREKER­S

18:00u

Dat Flip Kowlier, de vriendelij­k rappende bard uit het sympathiek­e West-Vlaanderen, van vele muzikale markten thuis is, bewijst hij al enkele jaren met zijn eigen muziek en als lid van de succesvoll­e hiphopband ’t Hof van Commerce. Rode draad doorheen al zijn muzikale projecten is het gebruik van het sappigste dialect dat ons landje rijk is: het West-Vlaams. Zo ook bij de Ertebreker­s, een gloednieuw­e band die Kowlier oprichtte samen met Peter Lesage, bekend van o.a. Gabriel Rios, Moiano en de begeleidin­gsband van Flip Kowlier himself, en met Jeffrey ‘Jefferson’ Bearelle, een muzikant uit het West-Vlaamse Ingelmunst­er die al jaren zingt en rapt in het Engels, maar het West-Vlaams als tweede muzikale taal heeft ontdekt. De drie begonnen samen muziek te maken en ze vonden dat zo leuk dat ze ineens zoveel nummers hadden om er een album mee te maken. En wat voor één!

DJ

23:50u

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium