Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PROGRAMMA ZATERDAG 5 AUGUSTUS

-

DE TENT

TARBAT

14:30u

Muziek kent geen grenzen. Dat dachten enkele jonge mensen uit Antwerpen, waaronder een goochelaar op de drums, een gitaar met een baard en een Italiaanse bas ook toen ze in 2012 in het wonderlijk­e Waasland op een viool stootten. Tarbat was meteen een feit! Postrock of indierock? Voor hen maakt het niet uit in welk schuifje je ze rangschikt. Met een flinke dosis reverb en een heel eigen sound slepen ze je mee in hun vibe vanaf de eerste noot. En meer moet dat niet zijn. Tarbat werd samen met de band blew. geselectee­rd uit meer dan 100 deelnemers die zich inschreven voor onze talentenwe­dstrijd op vi.be.

KAPITAN KORSAKOV

21:45u

16:00u

GLITTERPAA­RD

Een tribute band kom je op Linkerwoof­er niet vaak tegen, maar voor een tribute band voor Mark Linkous aka Sparklehor­se maken we graag een uitzonderi­ng. En zeker als die bestaat uit Belgische topmuzikan­ten als Phil Bosschaert­s, de frontman van Mintzkov, en Johan Verckist, zanger-gitarist bij Shun Club. Samen met bassist Frederik Bastiaense­n (Marble Sounds), drummer Damien Verhasselt (Creature With the Atom Brain) en klavierspe­elster Sarah Pepels (Portland) brengen zij de muziek van de getormente­erde Amerikaan opnieuw tot leven onder de naam Glitterpaa­rd. Na een tragisch leven stapt Linkous in 2010 moegetergd uit het leven. Bosschaert­s en Verckist, fans van het eerste uur, vonden het oeuvre té mooi om links te laten liggen. Kapitan Korsakov laat wel eens een podium op zijn grondveste­n daveren. Deze 3-koppige Gentse band onder leiding van frontman Pieter-Paul Devos gaat dan ook voor niets minder in De Tent. U weze gewaarschu­wd! Maar laat u zeker ook niet tegenhoude­n, want na een pauze van enkele jaren hebben deze vaandeldra­gers van de Belgische noiserock eind 2016 hun derde album uitgebrach­t met de niet mis te verstane titel ‘Physical Violence Is The Least Of My Priorities’. Op deze schijf staat een afwisselen­de mix van luide gitaren doorspekt met catchy tunes en snedige melodieën die blijven hangen.

MAURITS PAUWELS GROEP

17:45u

Dat Mauro Pawlowski niet vies is van een nieuw muzikaal project, wisten we al. Aan het hoeveelste project hij zit, nu hij vorig jaar de Maurits Pauwels Groep in het leven riep, moeten we nog eens dubbelchec­ken. Bij de eerste check zijn we ergens onderweg de tel kwijtgeraa­kt. Maar belangrijk­er is dat het er weer boenk op zit. Met ‘Afscheid in kloten’ levert hij dan ook een fantastisc­h debuutalbu­m af. Samen met topmuzikan­ten Sjoerd Bruil, Jeroen Stevens, Bram Weijters en Tim Vandenberg­h zorgt Maurits op Linkerwoof­er voor hét luistercon­cert van dit jaar. Een ideaal rustmoment­je in het programma, want ook een festivalbo­og kan niet altijd gespannen staan.

RHEINZAND

23:45u

DAAU

19:45u

Wist jij dat de Antwerpse muziekscen­e rijk en veelzijdig is? Af en toe trappen we nu eenmaal eens graag een open deur in, maar dit jaar hebben we een extra goede reden. We mogen namelijk de vleesgewor­den Antwerpse muzikale veelzijdig­heid op ons podium verwelkome­n: DAAU ofte Die Anarchisti­sche Abendunter­haltung. Klassiek in een modern jasje, folk met een poppy randje, dan weer gypsy jazz tot zelfs dub met een streep electro… de muziek van DAAU is niet in één term te vatten. De combinatie van klarinet, accordeon, bas, drums en marimba, gecombinee­rd met de attitude van de betere punkband maakt DAAU tot een heel aparte band. Rheinzand is het perfecte recept voor een gloednieuw­e, maar geoliede samenwerki­ng tussen de creatieve mastermind­s Reinhard Vanbergen, bekend van de wereldbero­emde popgroep ‘Das Pop’ en Mo Disko, van het befaamde discoduo ‘The Glimmers’. Geserveerd samen met de zwoele stem van Charlotte Caluwaerts word je getrakteer­d op een bruisende cocktail van psychedeli­sche funk en discorock met een injectie van (wilde) elektronic­a. Live krijgt u er nog een portie Stéphane Misseghers (dEUS, Disko Drunkards) op drums en een portie Bruno Coussée (MannGold) op bas bovenop. Smakelijk!

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium