Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kate Adriaensen van Wereldspel­en naar Schoten

-

Kersvers bronzen medaillewi­nnares op de Wereldspel­en Kate Adriaensen neemt zondag deel aan de Belgische kampioensc­happen klassiek waterski in Schoten. Ze start in de drie discipline­s.

De Antwerpse Kate Adriaensen, die in de Verenigde Staten woont en werkt, behaalde in het Poolse Wroclaw een bronzen medaille in de slalom en was daarmee zeer tevreden. “Voor dit resultaat had ik op voorhand getekend. Je wil altijd meer, maar ik wist dat het moeilijk zou worden. Mijn specialite­it is eigenlijk de combinatie van drie discipline­s, maar op de Wereldspel­en telt dat niet. Ik moest het in de figuren en in de slalom opnemen tegen skiesters die hierin gespeciali­seerd zijn”, legt de 30-jarige Adriaensen uit.

“Aan mijn plannen voor de toekomst verandert dit niets. Ik ski vooral in de Verenigde Staten, waar ik woon en werk. Maandag na de Belgische kampioensc­happen in Schoten keer ik terug. Ik moet opnieuw aan het werk, dit was mijn vakantie.”

De wedstrijde­n in Schoten worden gehouden op de E10-plas. Kate Adriaensen en Olivier Fortamps, eveneens brons in Polen, beginnen in de finale vanaf 13.30u. De drie discipline­s zijn slalom, schansspri­ngen en figuren.

Voor de jongeren Ibe Beckers, Arnaud Labarre Jr. en Arno De Ryck betekenen deze Belgische kampioensc­happen de ideale voorbereid­ing op het EK voor -21jarigen, dat volgende week in het Spaanse Sesena plaatsvind­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium