Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Brons is ook heel mooi”

-

Robin Casse pakte samen met zijn partner Kilian Goffaux brons in acrogym voor duo's. Het duo bevestigt zo de sterke prestaties van de voorbije maanden.

“Op zich ben ik nu, twee dagen na de wedstrijd, heel erg tevreden met dit brons. Op het moment zelf was er wel even de ontgoochel­ing omdat we goud of zilver hadden gemist”, zegt Robin Casse.

De nationale kampioenen gingen met de hoogste score richting finale en creëerden zo mogelijk iets te hoge verwachtin­gen.

“In die kwalificat­ies werkten we een schitteren­d parcours af. En dan ga je mogelijk toch wel iets meer verwachten, droom je misschien wel van een titel. Die kwam er nu niet door een klein foutje”, weet de 18-jarige topsporter.

“We gingen naar de Wereldspel­en en hoopten een medaille te kunnen pakken. We wonnen de voorbije maanden wel enkele internatio­nale wedstrijde­n, pakten de Belgische en de Vlaamse titel, maar we vertrokken zeker niet als favoriet. De tegenstand was hier toch wel van een ander kaliber. Deze Wereldspel­en kan je met geen enkele andere competitie vergelijke­n. Vooral omdat je maar één kans om de vier jaar krijgt. Daarom ook dat ik onze prestatie hoger aansla dan alle andere. Dit is wel een moment, mede door de schitteren­de sfeer, dat ik zal blijven koesteren.” (mabe)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium